Ruhsat iptali idari para cezası
2 sene önce biten sitemizin ruhsatı, 6 ay önce iptal oldu.Ruhsatı ve iskanı 2 yıl önce veren belediye,şikayet üzerine,kendi verdiği inşaat ruhsatını iptal etti ve yıkım kararı verdi.Kat mülkiyetli tapumuzu 2 sene önce almıştık ve sitede 2 senedir insanlar yaşıyor.Benim daireme 2500 tl idari para cezası geldi.Site olarak dava açıldı fakat dava açılırken benim vekaletnamemi almadılar,(başka şehirde yaşıyorum).1 ay önce belediyeye gittim,belediye avukatıyla durumu görüştüm.Benim mahkeme davasındaki dosyada vekaletnamem,ismim olmadığı için, benim cezayı ödemek zorunda kalacağım söylendi.60 gün itiraz süresi geçtiği için de şahsi dava açamayacağımı söyledi.Fakat ben yaşadığım adrese,cezayla ilgili bir belge gelmediğini söyledim.Sonra belediyede belge göndermişmi diye alındı belgelerine baktık.Alındı belgesi yoktu.Belediye avukatı bu durumda cezayla ilgili bir tebligat almadığım için,dava açarsam haklı bulunursak cezayı benim de ödemeyeceğimi söyledi.Bu durumda dava açayım mı kazanır mıyım davayı bilgi almak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Ruhsat iptali idari para cezası
Tapu da ki Adres bilgilerini güncellemekle yükümlüsünüz.. Fakat anlayamadığım konu inşaat ruhsatı iptal edildi diyorsunuz, Kat mülkiyeti tapumuz var diyorsunuz..kat mülkiyetine geçilen yapının inşaat ruhsatı nasıl iptal edilmiş. ?
Alıntı:
TURHAN HARİTA rumuzlu üyeden alıntı
Tapu da ki Adres bilgilerini güncellemekle yükümlüsünüz.. Fakat anlayamadığım konu inşaat ruhsatı iptal edildi diyorsunuz, Kat mülkiyeti tapumuz var diyorsunuz..kat mülkiyetine geçilen yapının inşaat ruhsatı nasıl iptal edilmiş. ?
BELEDİYE müstakil evler inşa etti, bunları sattı, yapan müteahhit mehmet ağa değil, belediye. alanların bazıları iskan aldı, sonra iskanlar ruhsatlar hatta tapular iptal edildi ve ev sahiplerine, "tarla hissesi" tapusu verildi. Şuyulandırma yapılmışken iptal edildi, sonra ilgisiz bir yerle aynı bölge imiş gibi gösterilip evlerin arasındaki tüm yeşil alanlar o ilgisiz yere kaydırıldı. Sonra tüm o yeşil alanlar hıncahınç bina doldu.
Sonuç olarak, oluyor hocam.
dava açabilir miyim açamaz mıyım
Belediye dolandırdı diyorsunuz.. O zaman belediyeye dava açmak gerekir diye düşünüyorum..