Dava açmada yetkili mahkeme hangisi olur?
herkese merhaba. Bir kamu kurumunda görevliyim, bir vatandaş müracatta bulunarak hakkı olmadığı bir şeyi yapmamızı istemiştir. İstediği konu yasal olmadığından dolayı , dolayısıyla isteği yerine getirelememiştir. Bunun üzerine işgüzar vatandaşımız Bimer e benimle ilgelenmediler diye şikayette bulunmuştur. Netice itibariyle hakkımda bir soruşturma açılmadı ancak haksız yere şikayet ettiği için vatandaş hakkında dava açmak istiyorum. Asıl sorum şudur; benim tayinim çıktı ve olayın gerçekleştiği şehirden ayrılmam gerekiyor, gittiğim yerde bu davayı açabilirmiyim. Yer bakımından bu davanın yetkisi nerededir.
Cevap: dava açmada yetkili mahkeme hangisi olur?
Olayın olduğu, vatandaşın ikamet ettiği, sizin "olay anında" ikamet ettiğiniz yer yetkilidir diye düşünüyorum. Ancak şikayeti şikayet biraz garip olacak. Vatandaş şikayetinde "benimle ilgilenmediler, işimi yapmadılar" dedi ise zaten haklı değil midir? Çünkü o işi evet, yapmadınız. Çünkü yapılmaması gereken bir iş talep edilmişti. Olayın soruşturmaya dönmeme sebebi ise (kaldı ki soruşturmaya dönüşebilirdi ve siz HAKLI da bulunabilirdiniz) zaten vatandaşın talebinin haksız oluşu.
vatandaş haklı değil çünkü istediği yaptırım kanunda yeri olmayan yasal olmayan birşeyi yapmamızı talep etti ve bunun üzerinde illa onun dediği olsun diye ısrar etti. sonuç olarak yasalar böyle birşey yapmamıza izin vermediği için bizde yapmadık.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Olayın olduğu, vatandaşın ikamet ettiği, sizin "olay anında" ikamet ettiğiniz yer yetkilidir diye düşünüyorum. Ancak şikayeti şikayet biraz garip olacak. Vatandaş şikayetinde "benimle ilgilenmediler, işimi yapmadılar" dedi ise zaten haklı değil midir? Çünkü o işi evet, yapmadınız. Çünkü yapılmaması gereken bir iş talep edilmişti. Olayın soruşturmaya dönmeme sebebi ise (kaldı ki soruşturmaya dönüşebilirdi ve siz HAKLI da bulunabilirdiniz) zaten vatandaşın talebinin haksız oluşu.
Alıntı:
cranberries666 rumuzlu üyeden alıntı
vatandaş haklı değil çünkü istediği yaptırım kanunda yeri olmayan yasal olmayan birşeyi yapmamızı talep etti ve bunun üzerinde illa onun dediği olsun diye ısrar etti. sonuç olarak yasalar böyle birşey yapmamıza izin vermediği için bizde yapmadık.
Ben bu yazdıklarınızdan farklı bir şey mi yazmışım?