salacak rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar.Bugün bir sitede meclisten çıkması gündemde olan yeni yargı paketiyle ilgili olarak şöyle bir yazı okudum:
Tutuklamayı düzenleyen Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 100. maddesinin son cümlesine ''… hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.'' hükmü eklendiği için artık vali yada kaymakam tokatlayanı da tutuklamak mümkün değil. Gerçi spor bakanına yumurta atan öğrenci üç gün gözaltında tutuldu ama, Yatağan C.Savcısına yumruk atak adam, bu yasal değişikliğinin de etkisiyle elini kolunu sallayarak adliyeden çıkıp gitti.
Bu değişikliğin diğer bir etkisi de kamuoyunda sıkça dillendirilen trafik kazaları sonrası tutuklamalara oldu. Artık, tali kusurla yada bilinçli taksir olmaksızın (ışık ihlali yapmadan yada ters yöne girmeksizin gibi) meydana gelen kazalarda eğer mağdur felç bile kalsa fail tutuklanamıyor.
SORUM ŞU: Buna göre artık taahhüdü ihlal cezaları 2 yıldan az olduğu için tutuklama kararı verilemeyecek mi?Çünkü 3 aydır kaçmaktan yoruldum.2 günde bir evime ve işyerime geliyorlar.Sürekli kaçıyorum.Artık ev ve iş yerime tutuklamak için gelemeyecekler mi?