Senede düzenleme yeri yazmak zorunlu mu?
http://i.imgur.com/BhyWWyP.jpg
Yukarıdaki gibi bir senet hazırladım ama emin olamadığım birkaç husus var.
-Düzenleme tarihinin altına düzenleme (keşide) yerini yazmasam senet geçerli olur mu? Senedi iş yerindeki arkadaşıma imzalatacam. Düzenleme tarihinin altına ad soyad imza attırmadan önce iş yeri adresini yazmalı mıyım?
-Bazı yerlerde ödeyecek kişinin iki imza atması gerektiği söyleniyor. İki tane atılacaksa yan yana mı atacak yoksa alt alta mı?
-Senedi düzenleyenin imzası gerekli mi? Gerekliyse nereye atılmalı?
Cevap: Senede düzenleme yeri yazmak zorunlu mu?
Alıntı:
tantuni rumuzlu üyeden alıntı
http://i.imgur.com/BhyWWyP.jpg
Yukarıdaki gibi bir senet hazırladım ama emin olamadığım birkaç husus var.
-Düzenleme tarihinin altına düzenleme (keşide) yerini yazmasam senet geçerli olur mu? Senedi iş yerindeki arkadaşıma imzalatacam. Düzenleme tarihinin altına ad soyad imza attırmadan önce iş yeri adresini yazmalı mıyım?
-Bazı yerlerde ödeyecek kişinin iki imza atması gerektiği söyleniyor. İki tane atılacaksa yan yana mı atacak yoksa alt alta mı?
-Senedi düzenleyenin imzası gerekli mi? Gerekliyse nereye atılmalı?
senet bu haliyle geçerli. Düzenlenme yerinin yazılması zorunlu olmadığı gibi çift imza atılmasına da gerek yoktur. Düzenleyenin (keşidecinin) şirket olduğu senetler dışında çift imza atmanın bir anlamı olmaz.
Bonoda keşide yeri gerekli bir unusurdur keşide yeri yazılı değilse borçlu adresi yazılı yer ilçe veya il keşide yeri kabul edilir bu kısımda ilçe veya il yazılı olmadığında bono geçerli olmaz bazı bonolara tc nosu yazılıp mernis adresi diye yazıp bırakıyorlar ya da onu da yazmıyorlar boş bırakılıyor bu doğru olmaz adresini bilmiyorsanız da en azından ikamet ettiği ilçe ve ili yazmalısınız.
yani bu haliyle senet imzalanırsa düzenleme yeri ödeyecek kişinin adresi kabul ediliyor ve senet geçerli.
peki yazmak gerekirse nereye yazılır? düzenleyenin adının yanına yazılır diye görmüştüm ama ben alacaklı olduğum için benim adımın yanında emrühavale yazıyor. bizzat bana elden ödenmesini istediğim için emrühavale'nin yanındaki boşluğa sine yazmadım sorun olmaz heralde?
bir de bu senedin tek nüsha olarak bende kalmasında sakınca var mı?
Keşide yeri keşide tarihinin yanına, altına yazılır. Senet alacaklıda kalır zaten, senette borçludan varsa kefilden başka kimsenin imzası olmaz.