Hükmün açıklaması ertelenen kişi yeni ceza işlerse tekrar ertelenir mi ?
iyi günler. kasten adam yaralama suçundan 15 ay ceza aldım. hükmün açıklanması 5 yıl ertelendi. Ben tekrar suç işlersen cezam tekrar ertelenebilir mi ? taksirle suç işlersem, trafik kazası gibi hüküm açıklanır mı yoksa yeni suçun açıklanmasıda ertelenebilir mi?
Cevap: hükmün açıklaması ertelenen kişi yeni ceza işlerse tekrar ertelenir mi ?
Alıntı:
mehmeter281 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler. kasten adam yaralama suçundan 15 ay ceza aldım. hükmün açıklanması 5 yıl ertelendi. Ben tekrar suç işlersen cezam tekrar ertelenebilir mi ? taksirle suç işlersem, trafik kazası gibi hüküm açıklanır mı yoksa yeni suçun açıklanmasıda ertelenebilir mi?
Şuan için 2 yılın altında cezayı gerektiren bir suç işlerseniz yine HAGB alabilirsiniz. Mecliste şu sıralar görüşülmekte olan tasarıya göre (büyük ihtimal bu haliyle yasalaşacak) HAGB alan bir kişi denetim süresi içinde bir suç işlerse cezası ne olursa olsun tekrar HAGB alamayacak. Taksirli suçlara gelince ertelemeden farklı olarak HAGB'de kanun taksirli-kasten ayrımı yapmadığından işlediğiniz herhangi bir suç hükmün açıklanmasına neden olacaktır. Hükmün hangi nedenle olursa olsun açıklanması halinde temyiz hakkınız olduğunu unutmayın.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Şuan için 2 yılın altında cezayı gerektiren bir suç işlerseniz yine HAGB alabilirsiniz. Mecliste şu sıralar görüşülmekte olan tasarıya göre (büyük ihtimal bu haliyle yasalaşacak) HAGB alan bir kişi denetim süresi içinde bir suç işlerse cezası ne olursa olsun tekrar HAGB alamayacak. Taksirli suçlara gelince ertelemeden farklı olarak HAGB'de kanun taksirli-kasten ayrımı yapmadığından işlediğiniz herhangi bir suç hükmün açıklanmasına neden olacaktır. Hükmün hangi nedenle olursa olsun açıklanması halinde temyiz hakkınız olduğunu unutmayın.
Yeni tasarıda, ikinci olarak işlenen suçun taksirli olması halinde ilk HAGB kararının ne olacağı hakkında bir düzenleme varmıdır?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yeni tasarıda, ikinci olarak işlenen suçun taksirli olması halinde ilk HAGB kararının ne olacağı hakkında bir düzenleme varmıdır?
O yönde bir düzenleme tasarıda yer almıyor. Yeni işlenen suç denetim süresi içinde işlendiğinden yükümlülüğün ihlali sayılacak ve ilk hükmün açıklanmasına karar verilecek.
[QUOTE=hukukçu85;512335]O yönde bir düzenleme tasarıda yer almıyor. Yeni işlenen suç denetim süresi içinde işlendiğinden yükümlülüğün ihlali sayılacak ve ilk hükmün açıklanmasına karar verilecek.[/QUOT
Bu konuda yeni bir düzenleme yok ise; Zaten eski halinde Hagb kararının açıklanabilmesi için 2. işlenen suçun kasten işlnenen bir suç olması gerekmiyormuydu?
[QUOTE=ceceli341;512336]
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
O yönde bir düzenleme tasarıda yer almıyor. Yeni işlenen suç denetim süresi içinde işlendiğinden yükümlülüğün ihlali sayılacak ve ilk hükmün açıklanmasına karar verilecek.[/QUOT
Bu konuda yeni bir düzenleme yok ise; Zaten eski halinde Hagb kararının açıklanabilmesi için 2. işlenen suçun kasten işlnenen bir suç olması gerekmiyormuydu?
Demekki saat 2'den sonra mütaala vermemek gerekiyormuş :) İkinci suçun taksirli olmasının HAGB'ye etkisi olmuyor. Bi an ertelemeyle HAGB farklı diye düşündüm. haklısınız.
Teşekkürler cevaplarınız için. Ben öğretmenim, yüz kızartıcı olmayan bir suçtan dolayı 1 senenin altında veya üstünde ceza alsam ve hapis yatsam memuriyete dönüşüm nasıl olur ?