Cevap: Maaşımı alamıyorum
birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınız şahitlik yaparsa davayı kazanırsınız. işvereniniz ağır cezai sorumluluğun altına girer. sigortasız işçi çalıştırmak büyük bir suçtur, dinimize göre de haramdır. alın terini gasp etmeye çalışan bu kişilere karşı ısrarla hukuki mücadeleyi öneriyorum.
Alıntı:
sgkistakip rumuzlu üyeden alıntı
birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınız şahitlik yaparsa davayı kazanırsınız. işvereniniz ağır cezai sorumluluğun altına girer. sigortasız işçi çalıştırmak büyük bir suçtur, dinimize göre de haramdır. alın terini gasp etmeye çalışan bu kişilere karşı ısrarla hukuki mücadeleyi öneriyorum.
aslında sahitlik yapıcak kisilerle aynı işte çalışmıyoruz firmalar farklı. aynı bina içinde onlar halı saha kiralama işeriyle uğrasıyo bende bufede çalışıyorum ama 7/24 beraberiz. onlar da şahitlik edebilir mi
diğer bir sorumda nerelere şikayet etmem gerekir ?
İşyeri ve Sgk yı husumet göstererek. Hizmet tespit davası açmanız gerekecek. Sorun sadece sigorta göstermemek değil çünkü maaş alacaklarınızda var.
peki hocam ben maasımıda bi delil olmadan alabilecekmiyim sadece sgk ya şikayet ederek
Öncelikle orada çalıştığınızı ıspatlamanız gerekecek,
çalıştığınızın ıspatı da açacağınız hizmet tesbit davası ile olacak,
çalıştığınızın ıspatından sonra , siz maaşınızı alamadığınız değil, işveren maaşınızı ödediğini ıspatlamak zorunda,
ancak sadece sgk na şikayet ile maaşınızı alabilirsiniz demek hata olur, sgk kendi ile ilgili prim vs yi tahsil eder idari para cezası keser ama sizin ücretlerinizin ödenmesi konusunda bir yaptırımı yoktur.
O nedenle işverenin ödemediği maaş alacaklarınızı alabilmek için tek yol dava açmak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle orada çalıştığınızı ıspatlamanız gerekecek,
çalıştığınızın ıspatı da açacağınız hizmet tesbit davası ile olacak,
çalıştığınızın ıspatından sonra , siz maaşınızı alamadığınız değil, işveren maaşınızı ödediğini ıspatlamak zorunda,
ancak sadece sgk na şikayet ile maaşınızı alabilirsiniz demek hata olur, sgk kendi ile ilgili prim vs yi tahsil eder idari para cezası keser ama sizin ücretlerinizin ödenmesi konusunda bir yaptırımı yoktur.
O nedenle işverenin ödemediği maaş alacaklarınızı alabilmek için tek yol dava açmak.
anladım hocam avukat tutmak mahkemeyi açmak filan derken zaten ben baya bi para kaybedicem demek