Apartmanda Garaj Kullanımı
Biz yeni bir apartmana taşındık, işlek sayılabilecek park yeri bulunması zor bir caddenin üzerinde. Alt katta bir beyaz eşya dükkanı var ve garajı kapatmış durumdalar, depo gibi kullanıyorlar. Başta fazla önemsemiyordum fakat son zamanlarda park yeri bulmakta çok zorlandığım için garajı açması için ricada bulundum, "garaj olarak kullanıma açmayız" dediler. Bu durumda ne yapabilirim? Türk Hukuk'unun böyle bir durumla ilgili yaptırımı nedir? Teşekkürler.
Cevap: Apartmanda Garaj Kullanımı
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Kiracımısınız? Size izin vermeyen kim? Beyaz eşyacı binanın sahibimi? Boş alanı garaj olarakmı kullanmak istiyorsunuz?
Soruyu daha detaylı yazarmısınız.
Ev sahibiyim. Bize izin vermeyen mesajımda da bahsetmiş olduğum beyaz eşya dükkanı sahibi. İzin vermemekten ziyade zaten depo olarak kullandıkları için biz kullanamıyoruz. Beyaz eşyacı binanın sahibi değil sadece bir dükkanı var ama bizden eski oldukları için garajı depoya çevirmişler sürekli kullanımdalar. Biz ise yeniden garaj olarak arabamızı parketmek istediğimizi, park yeri bulamadığımızı söyledik.
Apartmanın ortak alanını kimse şahsi olarak kullanamaz. O yerden sizinde faydalanma hakkınız var. Yöneticinin bu duruma müdahele etmesi ve o malları oradan aldırması gerekir. Dükkan sahibiyle irtibata geçebilir. Almazlar ise dava açmanız gerekecek.
apartmanda yönetici yok, dava açmadan önce başvurabileceğim bir yetkili var mıdır?
Araba ile mülkünüze girmeyi engellediği gerekçesi ile belki savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Sonuç alabilirmisiniz bilemiyorum. Ayrıca belediyeye otoparkı işyeri olarak kullandığı gerekçesi ilede şikayette bulunabilirsiniz. Sonuç alamaz iseniz dava açmanız gerekecek.
Apartman kaç bağımsız bölümden oluşuyor. Neden yönetici yok.