Trafik Cezasına İtiraz Ettim Genel Karar Anlamadım
Merhaba arkadaşlar şirket araçlarım dan birisine ceza yazılmıştı, bende cezaya itiraz ettim cezaya itiraz ederken Kilis mahkemesine gönderilmesini diye belirttim, tarafıma dün ulaşan karar aşağıdadır bu karara göre ne yapmam lazım,
http://i.hizliresim.com/VpGDmV.jpg
Cevap: Trafik Cezasına İtiraz Ettim Genel Karar Anlamadım
trafik idari para cezalarına itiraz ceza tutanağının düzenlendiği yer Sulh Ceza Mahkemelerine, tebliğ tarihi itibariyle 15 gün içerisinde yapılabilmektedir.
Siz ceza tutanağının düzenlendiği Kilis yerine Gaziantep Mahkemelerine itirazda bulunmuşsunuz. Mahkemede yetkisizlik kararı vermiş ve dosyayı Kilis Sulh Ceza Mahkemesi'ne göndermeye karar vermiş.
Alıntı:
Koraybulbul rumuzlu üyeden alıntı
trafik idari para cezalarına itiraz ceza tutanağının düzenlendiği yer Sulh Ceza Mahkemelerine, tebliğ tarihi itibariyle 15 gün içerisinde yapılabilmektedir.
Siz ceza tutanağının düzenlendiği Kilis yerine Gaziantep Mahkemelerine itirazda bulunmuşsunuz. Mahkemede yetkisizlik kararı vermiş ve dosyayı Kilis Sulh Ceza Mahkemesi'ne göndermeye karar vermiş.
Nöbetçi hakim kabul etti dilekçemi aldı, her neyse bu karar dan sonra benim bir şey yapmama gerek varmı yoksa prosedür işlemeye devam edermi,