Ünvan Değişikliğiyle Aday Memurun Asil olunca atanması
Bir ilçe belediyesinde memur olarak görev yapmaktayım, 1 yılım doldu fakat kurumum daha asaletimi tasdik etmedi. Bende 1,5 yaklaşık 1,5 yıllık memur iken mahalli idarelerin unvan değişikliği sınavına girdim (kabul edildi, çünkü yönetmelikte aday memur giremez yazmıyordu). Daha sonra kasım ayında sınav sonucum geldi ve unvan değişikliği yapılmaya müsait hale geldim. Hala yapılmamasının nedeni, kurumumun hala asaletimi onaylamamasından fakat 15 gün içerisinde onaylanacağı söylendi ve daha sonra unvan değişikliğimi yapıcaklar. Fakat Devlet personel başkanlığı'nın aday memur unvan değişikliği sınavına giremez diye görüşü var, bu görüş bağlayıcı mıdır? Yani ileride bir müfettiş geldiğinde sen aday memur olarak nasıl sınava girdin ben bu işlemi iptal ediyorum diyebilir mi? İptal etse bile ben bunu idari yargıya taşısam kazanma şansım ne olur? Yani sonuçta kurum bunu kabul etmiş ve unvan değişikliğimi asaletim tasdik olduktan sonra yapmış olacak. Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Cevap: Ünvan Değişikliğiyle Aday Memurun Asil olunca atanması
Bildiğin kadarıyla unvan değişikliği sınavı aday değil asil memurlar içindir. Siz henüz aday memursunuz ve sınava katılmamanız gerekirdi diye düşünüyorum. DPB görüşü elbet bağlayıcıdır. Asıl hata kurumların sınav şartlarına bu durumu yazmamasıdır.
Cevap: Ünvan Değişikliğiyle Aday Memurun Asil olunca atanması
Ne yazık ki yönetmeliğe böyle bir madde konulmamış..