3 Aylık Maaşımı Alamadım ve İŞKUR'un Cevabı
Merhabalar;
Önceki çalıştığım işyerinden maaş alamadığımdan ötürü ayrıldım. Maaş alamadığımı ALO 170 hattını arayarak şikayet kaydı oluşturdum. Bu sayede sorunumun çözüleceğini umarken İş Kurumu maaşınızı işverenden talep edin vermezse mahkemeye gidin diye cevap verdi. Bu konuda hangi mahkemeye gidilir nasıl dilekçe doldurulur avukat ile çalışmam gerekir mi bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler dilerim.
Cevap: 3 Aylık Maaşımı Alamadım ve İŞKUR'un Cevabı
İş mahkemesine gideceksiniz. Bildiğim kadarıyla İş mahkemesinde kendinizi savunmanız için avukat zorunluluğunuz yok. Usül ve yöntemi kendinizin halledebileceğine inanıyorsanız tabi. İş yeriyle sözleşmeniz var mı? Var ise 3 aylık maaşınızın tahsili için dava açabilirsiniz.
Cevap: 3 Aylık Maaşımı Alamadım ve İŞKUR'un Cevabı
bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesine durumunuzu anlatan basit bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. iş mahkemelerinde işçi lehine hüküm ilkesi mevcuttur. ayrıca işvereniniz size maaşlarınızı eksiksiz ödediğini ispatla yükümlüdür. ayrıca işvereninizin sgk primlerinizi bildirip bildirmediğini inceleyin. sgk primleriniz de bildirilmediyse işvereninizi asgari ücretin 36 katına kadar çıkan çok ciddi yaptırımlar bekliyor.