Öğretmenimin Yaptığı Haksızlık

Öğretmenimiz yan sınıflara göre çok zor bir sınav yaptı, en yüksek not (100 üzerinden) 72. Ben 67 aldım. Diğer sınıfta en kötü öğrenci 75 aldı. Bu 1. Haksızlık. 2. aramızda bu Hocayla eski bi düşmanlığımız vardı. Benim arkadaşım sınavdan 60 aldı ve onun notunu 82 yaptı. Benim notumu yükseltmesi için rica ettim. Kabul etmedi, bende Neden arkadaşıma yüksek not verdiniz? dedim. O da yüzünü döndü ve gitti. Ben onu Milli Eğitime Şikayet edecem. Okulun bitmesini bekliyorum, çünkü şuan şikayet edersem ve anlarsa sözlülerime zaten düşük girdi iyice düşük girer.

Cevap: Öğretmenimin Yaptığı Haksızlık

Velinize söyleyeceksiniz. O müdüre gidicek, öğrenciler arası haksızlık yaptığını falan söyliycek. Millet 2-3 puan için yırtınıyor, kuzenim 13 yaşında kafein bağımlısı oldu iyi bir liseye girmek için. 2-3 puan daha fazla alayım diye uğraşıyor, .oktan bir liseye gitmesin diye, onun 60 notunu 82 yaptıysa sende 22 puan istiyceksin. Yaptığı çok büyük bir hata, milli eğitime gidilirse emekli olduğunda satacağına şimdi başlar simit satmaya. Hoş bütün öğrencilerine bol keseden not verse tamam, çocukların psikolojisini altüst eden bu sisteme karşı ben öğretmen olsam öyle yapardım. Ama öğrenci ayırmak olmaz.