3 yıl 9 ay ceza aldım, yeni yargı paketinden faydalanabilirmiyim
Merhaba sayın forum üyeleri;
Bugün görülenen mahkememden 3 yıl 9 aylık bir ceza çıktı. Tebligat gelir gelmez temyiz edeceğiz.
Suçun işlenme tarihinde 17 yaşındaydım. Reşit değildim. Dava 2011 senesinde açıldı ve açık duruşmalara başlandı. Şimdi 24 yaşındayım. 3 yıl 9 aylık cezanın yatarı 30 ay olarak geçiyor sanırım. Suç tarihinde reşit olmamam ne gibi bir olumlu artı sağlayabilir? Sanırım sabıkaya işlenmeyecek adli sicil istediğimde.
Cezam yargıtay tarafından onanırsa, yeni yargı paketlerine göre 30 aylık yatarımın ne kadarını kapalı infaz kurumunda geçirmem söz konusu olur? Ne zaman açık cezaevine çıkabilirim ve şartlı tahliye olabilirim. Yardımcı olursanız ve yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. 5/1'ni yattıktan sonra açığa geçebilirmiyim 6 ay sonra. Açıktan ne zaman tahliye olabilirim vb sorular mevcut. Herkese iyi günler dilerim.
Cevap: 3 yıl 9 ay ceza aldım, yeni yargı paketinden faydalanabilirmiyim
Suçunuzu da yazsaydınız keşke, daha net bir cevap verebilirdim.
Katalog suçların dışında olduğunuzu varsayarak; Yatacağınız toplam süre 2 yıl 6 ay.
Cezanızın 1/5'ini infaz kapalı ceza infaz kurumunda infaz edeceksiniz, o da; 3 yıl 9 ay / 5 = 9 ay 3 gün eder.
9 ay 3 gün kapalı ceza infaz kurumunda iyi halli olarak cezanızı infaz ettikten sonra açık ceza infaz kurumuna nakil edileceksiniz.
Son 1 yıl kala da denetimli serbestlikten faydalanacaksınız. Tabii bunlar iyi halli olacağınızı varsayarak ifade ediyorum.
Hesaplamamda 1-2 gün oynayabilir, bilginize. Geçmiş olsun.
Merhaba, oncelikle cevabiniz icin tesekkurler.
Sucun kapsami bilisim cezasi. Kredi karti kullanmak, yarar saglamak vb.
5/1 kuralini hesaplarken, infaz edilecek zaman uzerinden mi dikkate alacagiz yoksa verilen cezadan mi?
Ozetlemek gerekirse, 30 ay yatari olan cezayi;
9 ay 3 gun kapali infaz olarak
9 ay da acik cezaevinde tamamlayarak son 12 ay kala sartli tahliye oluyorum. Dogrumuyum?
Katalog suçlardan değil. 1/5 verilen ceza üzerinden hesaplanır, yatar süreden değil.
Evet doğrudur.
iyi günler benim kesilmiş 22 ay 15 gün cezam var benim yatarım nedir.açık cezaevi mi kapalı cezaevinde mi giderim ?
Suçunuzu da yazsaydınız keşke, cinsel kategorisinde değilse, doğrudan açık ceza infaz kurumunda cezanızın infazına başlarsınız, fakat bunun için size gönderilecek olan çağrı kağıdına uyarak 10 gün içinde açık ceza infaz kurumuna teslim olabilmek için savcılığa gitmeniz şart.
Yatacağınız süre 15 ay, bunun 12 ayını denetimli serbestlikten faydalanırsınız.
Karar elime ulaştı. Suç tarihinde reşit olmamam dikkate alınmamış. 1/6 iyi hal indirimi bile yapılmamış. Pazartesi avukat ile görüşeceğim. Normal şartlarda 17 yaşında ki olay nedeniyle bir indirim almam gerekmiyor mu belli bir oranda? 15-18 yaş grubuna 1/3 indirim var, mahkeme bunu neden dikkate almadı.
Bu eksiklikten dolayı dosya bozulur mu?