Site yönetimine geçmeyi düşünüyorum
ben 17 blok ve 202 daireli bir siteden ev aldım.önümüzdeki ay kooperatif fesholunacak ve site ynetimine geçmeyi düşünüyorum.ben dışarıdan bir şirketle anlaşılmasını öneriyorum ama çoğu kişi neden şirkete para ödeyelim diye kabul etmek istemiyor.öğrenmek istediğim yönetimi kendimiz oluşturduğumuzda bina temizliği ve kışın kalorifer yakma işinde çalıştıracağımız kişiler için sigorta yaptırmak zorundamıyız.ayrıca yönetimde işlerin yürümesi için muhasebeci tutma zorunluluğumuz var mı.sizce şirkete vermek mi mantıklı kendimiz yönetmek mi.tşekkürler
Cevap: Site yönetimine geçmeyi düşünüyorum
Bir yönetim şirketine para ödenmek istenmiyor ama 202 daireli sitede yöneticlik yapan herhangi bir kat malikine denetçiye para ödenmeyecekmi? Bu kadar büyük bir sitenin sorunları ile ücretsiz kim uğraşır?
Sigorta dosyasını takip, gelir gider defterinin tutulması, bunların mevzuata uygun yapılması, gibi nedenlerle Bir mali müşavirden hizmet almanızı öneririm. Bunun size aylık maliyeti 100-150 tl civarında olur.
Kooperatif yada site yönetimi çalıştırdığı personelin sigortasını yapmak zorundasınız.
Aylık giderinizi arttırsada Bu kadar büyük bir sitenin işleri için Profesyonel bir yöneticinin olmasında fayda var. Bu illa profesyonel şirket olması gerekmez. Kat malikleri arasından yada dışarıdan bütün mesaisini bu işler için ayıracak biriside olabilir. Sitenin daha yeni olduğunu düşünürsek işleri daha çok olacaktır. 20 kişilik apartmanda bile düzene sokmak zaman alıyor.
Cevap: Site yönetimine geçmeyi düşünüyorum
Kendi sitenizde tam zamanlı veya yarı zamanlı çalıştıracağınız herkesi SGK kayıtlı çalıştırmak zorunda olduğunuz gibi,
dışarıdan hizmet alımı yoluyla bazı işleri yaptıracak olduğunuzda da çalışacak kişilerin SGK lı olmasına dikkat etmenizi öneririm.