Borçlu ev sahibinin kiracısına haciz gönderilmesi
Merhaba,
Yaklaşık 2 senedir oturduğum sitenin yöneticisi ile ev sahibi arasında bir alacak mevzusu vardı. Alacaklı olan yönetici borcu tahsil edemeyince, benim ev sahibine ödediğim kiranın üzerine haciz koydurmuş. Bana gelen haciz kağıdında ben 3. şahıs olarak geçiyorum, ancak ihbarname benim adıma (89/1 gönderilmiş).
Şimdi ev sahibi de bana borca itiraz edeceğini, borçlu olduğu miktarın ihbarnamede yazdığından daha az olduğunu söylüyor. Benim itiraz etmemin daha iyi olacağını, çünkü eğer kendisi haklı çıkarsa, o zaman benim bir de icraya ödediğim parayı geri almak için uğraşmak zorunda kalacağımı söylüyor.
Ancak ben beni yanıltıp yanıltmadığından emin olamıyorum. Ayrıca nasıl itiraz edebileceğimi de bilmiyorum. Çünkü ihbarnameyi aldım, orada oturduğum da belli. İtiraz etmek istersem ne söylerek itiraz edebilirim?
İtiraz süreci mi benim açımdan daha az uğraştırıcı olur yoksa hiç karışmayıp gelen miktarı ödemeli miyim? (icra miktarı kiramın yaklaşık 4 katı, 4 ayda ödeyeceğim sanıyorum bu durumda ancak tek seferde mi ödemem gerekiyor ondan da emin değilim)
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Borçlu ev sahibinin kiracısına haciz gönderilmesi
Sizin itiraz etme hakkınız yok meblağ fazla ise ev sahibiniz gidip itiraz etsin ve size indirtebilmişse resmi belge getirsin. Sizin icraya vereceğiniz cevap kira kontratınızdan ve son ödediğiniz kira bedelini gösteren dekonttan fotokopi ekleyip kirayı icra dairesine ait banka hesabına yatıracağınıza dair beyanda bulunmaktır yoksa neye nasıl itiraz edeceksiniz borç azmış çokmuş sizi ne ilgilendirir size bunu soran yok kiracısın bedelini bize ödeyeceksin diyor o kağıtta değil mi? Siz yatırdıktan sonra sorumluluk sizden kalkar kirayı ödemiş olursunuz varsa bir yanlışlık ev sahibiniz gider gerekeni yapar parayı iade alır o kadar.
Merhaba,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki benim icra dairesine ödeme yapacağıma dair beyanda bulunmam şart mıdır? İhbarname'yi aldıktan ve 7 gün içerisinde itirazda bulunmadıktan sonra aslında ödeme yapacağımı kabul etmiş sayılıyorum değil mi?
Haciz miktarı benim yaklaşık 4 kira bedelime denk geldiği için 4 ayda ödemeyi yapabileceğim. İcraya bunu belirtmem gerekiyor mu? Yukarıda belirttiğiniz adımlar bunun için mi gerekli?
Teşekkür ederim.
Beyanda bulunursanız iyi olur madem nizalı bir durum var üstünüze sıçramasın diye dedim yoksa ödemenizi yapsanız da olur.