Evet Bir Cahillik Yaptım.
merhabalar
Ben 25 yaşında ve sabıkası temiz biri olarak başımdan geçen olayı siz bilgili kişilere anlatmak ve sonucunu öğrenmek istiyorum.
Bir cahillik edip herkezin kullandığı tuvaletin duvarına yazılı olan bir bayan cep numarasını alıp (B... ile sıcak sohbetler) o kişiye belli aralıklarda,
"merhaba nasılsın", "günaydin uyandın mı?" "B... tanışabilirmiyiz" diye 3adet mesaj gönderdim.
Mesaj içeriğimde küfür,tehdit,taciz vb. Kesinlikle bulunmuyor, hiç arama yapmadım mesajlarıma cevap gelmeyince numarayı sildim a Ve son mesajımdan sonra (ismiyle hitap ettiğim için oldu galiba) beni ayrı 2 numara telefon açıp küfürler tehditler savurmaya nerden tanıyorsun diye sorgulamaya başladılar (her defasında özür dilememe rağmen) bu 2 hafta böyle devam etti sonra aramalar kesildi.
Aradan 1 ay geçti karakoldan aradılar bu durum için beni mahkemeye vermişler.
Gittim ifademi burda anlattığım şekilde verdim durum bundan ibaret komserim dedim ve şuan savcılığın kararını bekliyorum ne olur, nasıl biter hiç bilmiyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ufak bir not geçmek istiyorum hat babamın adına ama ilk aldığından bu zamana ben kullanıyorum ifademde; "Bu hattı babam hiç kullanmadı kullanmaz hattı ilk aldığımızdan bu zamana kadar ben kullanıyorum." Dedim bu olaydan babam sorumlu tutulurmu? veya onada gerek duyulurmu bu konu hakkında?
Ailemin bilgisi yok inşallah duyulmadan biter bu dava.
ifademde pişmanlığımı ve uzlaşmayı kabul ettiğimide bildirdim. Savcılıktan nasıl bir sonuç çıkar, para veya hapis cezası alırmıyım? İfade vereli 3gün oldu, sizce Kaç günden sonuç belli olur ve alınan karar sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Sizlere vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim...
Mahkum ettin beni gayrimeşru günlere,
Bir gün sende düşersin faili meçhul hayallere. .!
Cevap: Evet Bir Cahillik Yaptım.
RamsesJX,
Merhaba, olay konusu mesajlarınızda cinsel bir ibare bulunmuyor, dolayısıyla Cinsel taciz kapsamında değerlendirilmez, ancak olsa olsa Türk Ceza Kanunu 123. de düzenlenen Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu olur madde şöyle: "Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir." onla ilgili ifadeniz falan alınır ve sonra iddianame düzenlenebilir veya kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilebilir ama zaten 3 tane mesaj atmışsınız dediğinize göre, o mesajlar bu suçu oluşturacak yoğunlukta değil. velev ki dava açılsa bile hükmün açıklanmasının geri bırakılması alırsınız ve 5 yıl boyunca suç işlemezseniz siciliniz suç işlememişsiniz gibi olur. Bir de babanızı da ifadeye çağırırlar büyük ihtimal, zira böyle bir durumda ilk akla gelen hat sahibi olur ama savcıyla konuşup durumunuzu izah ederseniz anlayış gösterebilir belki.
sayın ibrahim bey
bildiğim kadarıyla mahkum olmadığın sürece sicile işlemiyor yanlışım varsa düzeltin.
Ayrıca bu konuda karşı taraf beni suçlu gösterdiği için onlarda suçluluk unsuru aranmaması normal mi? Yani ben her defasında özür dilememe ragmen bana karşı yapılan küfür ve tehditler suç unsuru sayılmıyormu ?
3ay 1yıl ceza demişiniz para cezasından bahsetmemişiniz ve umuyorum ki ben bu vakkadan para cezası almadan bile dava kapanır. Çünkü ortada taciz küfür tehdit hiç birşey yok sadece tanışma amaçlı 3mesaj sizce savcı veya hakim beylerin düşüncesi ne olur...
RamsesJX,
Dediğinizi dün ben de düşündüm, her zaman en kötü ihtimali müvekkillerime söylerim o yüzden öyle söyledim de bence savcı büyük ihtimalle dava açmaya gerek görmeyecektir ve konu kapanacaktır. Savcı ve Hakim beyler de bu şekilde düşüneceklerdir gibime geliyor. Sizin de o tehdit ve küfür içerikli mesajlardan dolayı suç duyurusunda bulunma hakkınız var tabi ki karşı taraf %100 suçlu olur sizin mesajlarınızda haksızlık unsuru yok çünkü.
peki ibrahim bey
Aleyhimde Dava açılmaz ise eve savcılıktan kağıt gelirmi? Eğer takipsizlik kararı gelirse içeriğinde yaşanan olay yazarmı? Kısacası neler yazar aceba...
Bilgileriniz için teşekkür ederim.