Cevap: Özel trafodan sorumluluk
yardımlarınızı bekliyorum.
Oldukça teknik bir konu olduğu için yanıtlamak güç, lakin elektrik parası ödüyor olmanız kendinize ait trafo ve kablo tesisatının bakımını, onarımını vesairesini tedaşın yapacağı anlamına gelmez.Bizim özel mülklerimizdeki kablo ve sigorta sisteminin işlerini tedaş yapmadığına göre(elektrik faturasını ödesekte) sizin içinde bu geçerli diye düşünüyorum.Ancak kesin bir cevap almak için bir avukatla bu işin teknik yönlerini araştırmalısınız.Buranın eskisi olarak bu kadar teknik konularda net cevaplar verildiğine daha şahit olmadım.Eğer tedaşın böyle bir sorumluluğu vardıysa da başvurular yaptığınızı belgeleyemeyeceğiniz(resmi ve yazılı başvuru yapmadık demişsiniz) için her türlü bu ihalenin size kalmasına kendinizi hazırlayın derim.Umarım lehinize donelere ulaşırsınız.Kolay gelsin..
ALLAH razı olsun.Evet ne yazıkki resmi bir talebimiz olmadı.Lakin tedaş defalarca bize kablolarınızı gerin veya yerin altına indirin aksi takdirde size enerji vermeyeceğiz diye de belirttiler.İşin ilginç tarafı gerekli şartları taşımadığımız halde bize neden enerji verdiler burda da tedaş'ın suçu olmaz mı acaba? Onlarda bize resmi bir yazıyla gerekli tamiratları yapın diye belirtmediler.ALLAH'a şükür cana zarar gelmedi.30-35 bin lira gibi bir maddi zarar yaşandı.Zarar Tespit komisyonu bugün tespitlere başladı.Bu zararı peşinen ödemeye razı olduk.Lakin tek suçlu biz miyiz diye düşünüyorum.Tedaş'ın hiç mi suçu yok acaba demeden de kendimi alamıyorum.Ama tek bizi sevindiren tellerin teması esnasında herhangi bir insana zarar gelmemesi bizi en çok rahatlatandır.ALLAH hepimizi daha kötüsünden korusun.