Cevap: Kira sözleşmesinin feshi
Avukat değilim , Çürük raporu çıktıktan sonra mal ayıplı hale gelir ve siz istediğiniz zaman zaten vei boşaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Ev sahibine karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh etmeyi önerin. Kabül etmezse Ayıplı malı bildiği halde kiraya verdiği için maddi ve manevi tazminat davası açabileceğinizi söyleyin. Yöneticiden Kmk kararının bir fotokopisini almaya çalışın sizde dursun.
6570 sayılı Kira kanununda geçen
"
b. Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih
MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir."
maddesine göre fesetme isteyebilir miyim? Ya da mahkemeye başvurarak tazminat davasu açabilir miyim sizce?
Bence sözleşmeyi iptal edebileceğinizi düşünüyorum. Çünkü daire çürük olduğundan yıkım kararı alınmış. Ama çürük raporu sözleşmeden sonra düzenleneceği için tazminat(taşınma giderleri vs)alabilmek için sorun yaratırmı? Ondan emin değilim.
Tam bilgim yok ama kentsel dönüşüm kanunundan dolayı bu şekilde yapmak istiyorlarsa siz kiracı olduğunuzdan kira yardımı alabilirmisiniz
http://emlakkulisi.com/kentsel-donus...-olacak/232910
Kira sözleşmenizi feshedebileceğiniz gibi taşınma masraflarınıda ev sahibinden talep edebilirsiniz.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmenizi feshedebileceğiniz gibi taşınma masraflarınıda ev sahibinden talep edebilirsiniz.
Biz ev sahibinle konuşurken ne demiz gerekir peki? Sözleşmeden cayarken şu kanun veya şu sebepten dolayı cayıyoruz/feshediyoruz deyip bugün ev sahibiyle konuşurken elimde sağlam koz tutmak istiyorum da . Çok mide bulandırıcı hale geldi bu iş.
İlgili kanun maddelerini yazmanız şart değil, fesih sebebinizi, sözleşmeyi feshettiğinizi ve günün tarihini yazın imzalayın. Ayrıca altını ev sahibine imzalatın. İmza atmazsa PTT'den iadeli taahhütlü olarak gönderin.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
İlgili kanun maddelerini yazmanız şart değil, fesih sebebinizi, sözleşmeyi feshettiğinizi ve günün tarihini yazın imzalayın. Ayrıca altını ev sahibine imzalatın. İmza atmazsa PTT'den iadeli taahhütlü olarak gönderin.
Ptt ile taahütlü gönderdiğimde de de imzalamazsa mahkemeye mi vermem gerekiyor ? Birde kira sözleşmesini noterde onaylattık eğer bugün anlaşıp ev sahibi elindeki kontratı yırtarsa yeterli olur mu ( noter onaylı belgeyi nüfus müdürlüğüne verdim. Ev sahibinde bir örneği yok.). Bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. Ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar çok soru soruyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
Alıntı:
tasdelenc rumuzlu üyeden alıntı
Ptt ile taahütlü gönderdiğimde de de imzalamazsa mahkemeye mi vermem gerekiyor ? Birde kira sözleşmesini noterde onaylattık eğer bugün anlaşıp ev sahibi elindeki kontratı yırtarsa yeterli olur mu ( noter onaylı belgeyi nüfus müdürlüğüne verdim. Ev sahibinde bir örneği yok.). Bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın. Ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar çok soru soruyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
Ev sahibi ile karşılıklı olarak kira sözleşmenizi, fesh ettiğinizi ,karşılıklı hiçbir hak ve alacağınızın olmadığını belirten bir protokol yaparsanız daha iyi olur. Ev sahibi bunu yapmak istemezse;
Noter kanalıyla fesh ettiğinizi bildirmenizi öneririm.
Ev sahibi ile anlasamadık. Çürük raporu belli olana kadar yapabileceğimiz herhangi birsey var mı? Beğenmedim yada ne bileyim 3 günlük kontratı var ufak bir meblağ ile kurtulma şansımız yok mudur ?