Site yönetiminde kasada açık çıkması
Mevcut yönetimdeki iki denetciden birisiyim. 3 aylık dönemin denetimi sırasında, alınan bir hizmet için site sakinlerinden toplanan paralardan 20000tl den fazla bir naktin yönetici yardıcısı tarafından alınarak yerine 15000tl lik başkasından aldığı senetin arkasını cirolayarak kasaya koyduğunu tespit ettik. iki denetici ve site yöneticisi imzalarıyla tutanak altına aldık. Site yöneticisi eksik paradan haberdar ama sesini çıkarmamış. Sitede toplantılara katılım oranı çok az olduğundan ve katılanların ben ve diğer denetciye ısrar etmeleri neticesinde denetci olmayı kabul etmiştik. Sizden ricam ilk yapmam gereken konusunda bize yol göstermeniz ve bilgilendirmenizdir.
Saygılarımla.
Cevap: Siye yönetiminde kasada açık çıkması
Yöneticnin Görevlerinden;
j) Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere muteber bir bankada kendi adına ve fakat
anagayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilmek suretiyle, hesap açtırılması;
1-Yönetici öncelikle biriken paraları yatırmak için hesap açtırmalı ve paraları burada tutmalıydı. Bu görevini yerine getirmemiş.
2-Yönetici sitenin parasını zimmetine geçirmiştir.
Yöneticiye süre verip Bankada hesap açtırmasını ve parayı banka hesabına koymasını söyleyin. Hesap cüzdanını da kontrol edin. Eğer yapmaz ise;
Bu durumda yapılacak olan denetim raporunu Ayrı olarak bir denetleme defteri varsa o deftere, yoksa karar defterine yazıp diğer denetçi ile imzalayın. Daha sonra konuyu görüşmek üzere Kat malikleri kurulunu toplantıya çağırın. Kararı KMK versin.
Cevap: Siye yönetiminde kasada açık çıkması
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Bankaya yatırılması için deffaatle istekte bulunmuştuk. Ancak ödenmekte olan taksitli sgk borcunun son taksiti yatana kadar hesap
açtıramıyorum deyip duruyordu 30Nisanda son taksit ödenmiş, temiz kağıdı almak gerekiyormuş sgk dan. Denetçiler olarak bizde sizin söylediğiniz gibi Olağan üstü toplantı yapmayı kararlaştırıp konuyu gündeme getirip ortak karar alınması yolunu izlemeyi ilk aklımıza getirdik. Ancak tespitin yasal bir süresi vardır ve biz bu süre içersinde resmi bir yere şikayette bulunmayarak bilmeden bir suç işlermiyiz diye endişe duymaktayız. Birde kurulu toplamadan hacze vermek, cumhuriyet savcılığına şikayet etmek gibi bir yetkimiz varmı. Varsa ikili müzakere konuşmalarımızda bu haklarımızla yaptırımı hızlandırıcı cümleler kurmak istiyorum. Karşımdaki bu kötü niyetliliği yapan kişi hukuki konularda tecrübeli ve bilgili.