Evlilik Tazminatı ve ucretsiz izin
Merhaba,
Ekim 2007'den beri bir universitede de calışıyorum. Bu süre içerisinde toplamda 20 ay ücretsiz izin kullandım. Ve bu yaz 1 Agustos ta evlilik tazminatımı da alarak ayrılmayı planlıyoum. Bu nokta da 2 sorum olacak. 1. si evlilik tazmintı hesaplanırken ücretsiz izinde geçirdiğim süre alacağim tazminatı etkiler mi? Yoksa bu kurumda toplamda geçirdiğim 7 sene göz önünde bulundurularak brut maaşimla carpilan tazminatımı alabilir miyim?
2. sorum ise, 1 Agustos ta ayrıldıgım zaman halen kullanmam gereken 20 günlük yıllık iznimi kullanamamış olacagim. Alacagim tazminata bu 20 günlük ücreti de ekleyip oyle alma hakkına sahip miyim? Çünkü bildiğim kadarıyla hukuken kullanamadığım yıllık iznin ücreti bana verilmek zorunda. Bir de kurum bana evlilik tazminatı ne kadar sure içerisinde vermek zorunda?
Eger bu sorularıma bir cevap alabilirsem cok memn un olacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Cevap: Evlilik Tazminatı ve ucretsiz izin
Tazminat hesabında da senelik izin hesabında da 20 ay'ı düşeceksiniz.
Verdiğiniz tarihlere göre 5 yıl 3 ay çalışmış olursunuz ve 5 defa senenik izin kazanmış olursunuz. Eğer 4 defa senelik izin kullandıysanız 5. izini para olarak alırsınız.