Bilişim suçu aracığıyla tasarım hırsızlığı
Merhaba arkadaşlar web sitesi hakkında fazla bir deneyimim yok.
2011 yılının son aylarında bir arkadaşım bana web sitesi açalım ben tasarımları yaparım sende yanımda işi öğrenirsin dedi ve 3-5 de ekmek parası çıkartırız dedi. Neyse siteyi benim adıma açtık. 100 tl gerekiyor dedi hazır tasarımlar alacağız falan. Neyse anlaştığı adama gönderdim. Sonrasında ise bu tasarımların başka bir firmaya ait olduğunu öğrendim bir gün telefon geldi. Tasarımlar bize ait sitenizden kaldırmanızı istiyoruz. Arkadaşı aradım böyle söylüyorlar dedim. Oda kaldır öyleyse dedi. Arayan şirkette Tasarımlar kalkarsa herhangi bir dava açılmayacak demişti. 2012 'nin sonunda savcılıktan bir kağıt geldi bilişim suçu aracığıyla hırsızlık. İfademi verdim. Olayı olduğu gibi anlattığım için arkadaşımda ifadesini vermiş durumu açıklamış.Bende fazla bilmiyordum öğrenmeye çalışıyorduk şu şahıstan tasarımları aldık gibisine.
Bugün e-devlet e girdim rastgele ve bugün açılmış bir dava gördüm.aynı konuyla ilgili sanık olarak gösteriliyorum
Dava Türü ise bambaşka Kendisini gerçekdışı hak sahibi göstermek olarak nitelendirilmiş. Benim hiç bir şeyden haberim yoktu pek anlamayız bu işlerden hevesim vardı oda ilk ifade verdiğim andan itibaren kaçtı. Sizce ne olur lütfen beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şunu da belirtmek istiyorum hiçbir maddi kazanım elde etmedik.
sadece yaptığımızla kaldı aksine masraf ettik. Bize bu tasarımları satan kişiye para ödediğimle kaldı. Saygılar