Boşanmadan sonra tazminatın aileden alınması
merhabalar öncelikle eski eşimle ayrıldık ayrıldığımzın ardından mahkeme ziynet eşyalarının bende olduğuna kanaat getirdi halbuki eşim yanında götürdü evden giderkende mektup bıraktı ailesine ağza alınmayacak hakeretler ettiğimi iddaa etti ve evden dayak yiyerek kışın dışarı atıldığını söyledi mahkene beni kusurlu buldu ve ziynet eşyalarının ücreti, bunun yanı sıra 10000 lira tazminat toplamda 45000 lira lık ücret cıkardı sorum şudur ben bu ücreti ödicek durumum yok bunu ailemden tahsil edebilirlermi böyle bir yetkileri varmıdır saygılar
Cevap: Boşanmadan sonra tazminatın aileden alınması
Aileden bu para zorla alınamaz.Ancak kafanızdaki soru ben bu parayı ödemeyeyim mal mülk ailemde zaten gibi bir yaklaşımsa şunları bilmeniz gerekir.
1)İkametgah adresinize sürekli icraya gelebilirler her seferinde sıkıntılı bir durum yaşar birlikte yaşadığınız insanlara ve çevrenize karşı zor durumda kalırsınız
2)Sigortalı bir işde çalışırsanız direk maaşınız kesilir iş yerinizinde haberi olur orada da sıkıntılı bir süreç yaşarsınız
3)Hiç bir zaman ev araba arsa hatta tek bir ağaç bile alıp satamazsınız üzerinize alamazsınız
4)Hiç bir şekilde banka hesabı açamazsınız para transferi yapamazsınız
5)Şu an olmasa bile illa bir zaman miras yoluylada olsa üzerinize bir menkul, gayri menkul geçecek veya kayıtlı bir gelir söz konusu olacak o zaman faiz ve masraflarla bu borcların 2-3 katıyla karşılaşırsınız.
Sizin sorunuzun cevabı hayır.Ancak hem benzer durumda olanlar için hemde isterseniz sizin faydalanmanız için ödenmemesi durumunda olacaklara kısaca değinmiş olalım.Esen kalın..