Cevap: İş Akdi Fesih Hakkı
1- Çalışmakta olduğunuz işvereninizle aranızda bir sözleşme olmasa dahi, işe başlamanızla birlikte belirsiz süreli iş sözleşmesi kendiliğinden devreye girmiş olur.
2- Anladığım kadarıyla daha önce ücretleriniz düzenli olarak ödenmekte iken son iki aydır sıkıntı yaşıyorsunuz. Öncelikle işvereninize yazılı olarak almadığınız ücret ve giderlerinizin 7 gün içerisinde ödenmesini talep edin.
3- Tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde alamadığınız ücretleriniz halen ödenmezse yada size aynı sürede yazılı olarak bir açıklama yapılmazsa bu durumu gerekçe göstererek, belirli süreli iş akdinizi haklı sebeplerden fesh ettiğinizi, doğmuş tazminatlarınızı, ücretlerinizi, kullanmadığınız yıllık izin ücretleriniz ile diğer alacaklarınızın ödenmesini bildirir bir tebligat daha yaparsınız.
Teşekkür ederim Koray bey, daha öncede bir kaç gün geç aldığım oldu, fakat beni sıkıntıya sokmuyordu, ilk defa son 2 ay 20 günü bulan gecikme yaşandı. Şirketteki durumun iç açıcı olmamasından dolayı ayrılmayı düşünüyorum. Bunu dile getirdim alacaklarımın bugün yatacağını söylediler, alacaklarımı aldıktan sonra istifamı versem ve karşılıklı anlaşıp aynı gün ayrılırsam; yasal ihbar süresine uygun davranmadığım için sıkıntı yaşar mıyım ?
Önemli olan işverenle anlaşmanız. Eğer sen haklı neden oluşturmadan istifa edersen ve işveren iyiniyetli olarak istifanı hemen işleme koymayı kabul ederse bu hususta da ibranameni düzenlerse, yapılan işlem Hukuka uygun olur. Siz karşılıklı olarak anlaştıktan sonra hukuken bir sorun olmaz.