İş güvenliği uzmanlık sınavı hak kaybı ....??
Merhaba,
21 aralık 2013 tarihinde yapılan c sınıfı isg (iş güvenliği uzmanlığı) sınavına katıldım. Geçer not 70 iken 69 aldım. Söz konusu sınavda 4 soru hata sebebi ike iptal oldu. Ancak daha başka hatalı sorular olduğu ve mahkeme yoluna başvurulacağı forumlarda ifade olundu. Söz konusu bu sınavda bir iptal daha olması durumunda 70 ile geçiyor olacak ve 21 Şubat ve 24 Mayıs'ta yapılacak olan A grubu isg uzman sınavına katılacaktım . ( ac uzm iseniz ve 3600 iş günü çalışmışlığınız var ise bu hak 2014 Ağustos'a kadar 2 sınav olarak tanınmış bir torba yasa). Dün itibarıyle girmiş olduğum sınavda mahkeme kararı ile bir soru daha iptal oldu ve benim sınav notum 70 olarak c grubu uzman olduğum bakanlıkça onaylandı. Netice olarak girme hakkım olan 21 Şubat ve 24 Mayıs yükselme sınavlarını kaçırmış oldum. Ve başka sınav açılmayacağı şu an ki bilgi. Bu durumda bir hak kaybım yok mudur???? Bununla ilgili yapabileceğim bir şey var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,,,
Cevap: İş güvenliği uzmanlık sınavı hak kaybı ....??
İdarenize tüm bunları anlatan bir dilekçe ile müracaat ederek yeniden sınav açılması ya da yükselmenizin sağlanması talebinde bulunun derim. İdarenin vereceği cevaba göre hareket ederek gerekirse tam yargı davası açabilirsiniz diye düşünüyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. Idareden kastınız burada çsg bakanlığı sanırım?
Önce dilekçe sonra dava.
Yükselme sınavlarını hangi kurum veya bakanlık yapıyorsa davalı idare o olur. Eğer ÇSG bakanlığı sınavdan sorumlu ise doğrudur. Evet önce dilekçe sonra dava.
Tekrar teşekkür ederim. Iyi çalışmalar.