Primlerimin eksik yattığını nereye şikayet etmeliyim
Merhaba;
Çalıştığım şirkette aldığım maaş ile bankaya yatırılan farklı. Yatırılan maaşın iki katı kadar maaş alıyorum. Maaşımın aldığım ücretten yatırılmasını istiyorum. Görünene göre bunu konuşarak çözümleme şansımda yok. Çalışmaya devam etmek de istiyorum. Şirkette böyle bir uygulama olduğunu nereye bildirebilirim ki araştırmasını yapsınlar.
Cevap: Primlerimin eksik yattığını nereye şikayet etmeliyim
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
SGK ya başvurabilirsiniz.
Şikayeti yeni bir iş ayarladıktan sonra yapın, ne olur ne olmaz.
Böyle bir şikayet sonrası aynı firmada çalışmaya devam edebileceğinizi hiç sanmıyorum.
SGK nın cezaları resmen felakettir. Bugünden çalışmaya başladığınız tarihe kadar geçmişe dönük her ay için firmaya büyük cezalar kesilebilir. Ayrıca bu diğer personellere de sıçrayabilir.
Kötü niyetli patronlar da var tabi ama konuşularak halledilebilecek bir şeyse kimsenin başına böyle bir şey gelmesini istemem.
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Şikayeti yeni bir iş ayarladıktan sonra yapın, ne olur ne olmaz.
hiçbir şey yapamazlar. iş mahkemelerinde işçi lehine yorum ilkesi hakimdir. ilgili kişiye önerim gerekli şikayetleri çalışma bakanlığı bölge müdürlüğüne ve alo 170 hattına yapmasıdır. ardından işveren haksız fesih yoluna giderse iş kanunun öngördüğü sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. korkmayın. şikayetiniz yapın.