Apartımla sözleşmemde kurşun kalemle imza attim
Ikametgahimi okudugum univ.iline aldirmak icin nufusa gittim. Bana kaldigim apartin sozlemesini getir orada oturduguna dair kanit icin. Gittim ve sozlesmem yoktu zaten benim vardi ama kefil kisminda imzam yoktu .Kurşun kalemle imza atmak zorunda kaldim nufusa goturcegim icin . Apart sahibide bana fotokopisini verdi goturdum. Ve suan apartla sorun yasiyorum ordan cikabilirmiyim. Kursun kalemle atmam sorun yaratirmi. Bende suan fotokopisi duruyo ve cok belli kursun kalemle atildiği. Ve senetli bir apart degil. Parayi odedigin taktirdi makbuz veriyor sadece
Cevap: Apartımla sözleşmemde kurşun kalemle imza attim
Apart sahibi ile anlaşıp ayrılırsanız problem olmaz. Anlaşamazsanız. Eğer durduğunuz yeri başkasına kiraya veremezse Sözleşme bitimine kadar kiralardan sorumlu olursunuz. Elinizdeki Kira sözleşmesinde kefil olup olmadığı nüfus idaresini ilgilendirmezdi. Boşuna imza atmışsınız.
Ama elinizdeki sözleşme zaten fotokopisi yırtıp atarsanız problem yaşamazsınız. Aslı Apart sahibimde ve o geçerlidir.
Ama sozlesmem kursun kalemle ondakide kursun kalemle. Gecerli sayilir mi ki
Kurşun kalem ile atılan imza geçerlidir.
Alıntı:
hazalsimsek rumuzlu üyeden alıntı
Ama sozlesmem kursun kalemle ondakide kursun kalemle. Gecerli sayilir mi ki
Sorun sizin fotokopi sözleşme üzerinde kefil yerine attığınız sahte imzamı? Yoksa kurşun kalemle doldurulup yine kurşun kalemle atılan imzamı ? Apart sahibinde olan sözleşmeniz geçerli. Sizdeki sözleşme fotokopi ve üzerinde sahte imza var. Yırtıp atın. Aslında yaptığınız nüfusa üzerinde tahrip edilmiş bir evrak vermek bu yasal olarak suçtur. Ama bunu kimse araştırmaz. O yüzden sahte imzalı sözleşmeyi başka hiçbir yerde kullanmayın.Yırtıp atın.
Tesekkurler. Peki son sorum. Apart paramizi oderken Apart sahibi bilgisayarindan 2 tane makbuz cikariyor biri bana biri kendisine. Ama ikimizdeki makbuz seri nolari disinda yazi karakterine kadar farkli hatta adim benimkinde yanlis yazilmis. Ve benim makbuzuma tarih yazmamis(diger tum makbuzlarimiz ayni herseyi ve tarihleride bilgisayar yazisi) ama bu makbuzda kendisinde elle tarih atmis benimkinde tarih bile yok. Seri numarasi bile yazi karekteri farkli . Ben o makbuzun ekim. O eylul oldugunu iddia ediyor. Biz oynandigini duusunuyoruz makbuzda. Bu sahtecilige girer mi
Size göre ekimin kirası olsa ne olacak? Ayrıca eylül ayının kirasını ödediğinize dair makbuz varmı? Apart sahibi şu aylara ait kirayı almadım derse, ödediğinizi ispat edecek olan sizsiniz. O değil. Ondaki makbuzun bir önemi yok.