Belirli süreli iş sözleşmesi feshi için işverene tazminat ödenir mi?
1 yıllık iş sözleşmesi yaptım. 6 aydan önce istifa edersem işverene tazminat ödemekle yükümlü müyüm? Belirli süreli iş sözleşmesinde istifa etmek için ne gerekiyor? Evlilik sebebiyle farklı bir yerde oturmak ve çalışmak istiyorum.
Cevap: Belirli süreli iş sözleşmesi feshi için işverene tazminat ödenir mi?
İşverenin kusurları dışında bir sebeple belirli süreli sözleşmeyi feshetmeniz durumunda,
işveren bu erken fesih nedeniyle ortaya çıkacak zararının tazminini talep edebilir.
evet tazminat ödersiniz hemde 6 çalışmadpınız aylardan söleşme bitimine kadar olan kısmı...
İşveren benden neyin tazminatını isteyebilir. Ne için ne oranda tazminat ödemekle yükümlü olurum?
Alıntı:
matraxion rumuzlu üyeden alıntı
İşveren benden neyin tazminatını isteyebilir. Ne için ne oranda tazminat ödemekle yükümlü olurum?
Erken feshiniz nedeniyle ortaya çıkan zararının tazminini isteyebilir.
Bu, yerinize alacak olduğu ama daha yüksek ücret vermek zorunda kaldığı kişinin ücret farkı da olabilir,
bu fesihle birlikte ortaya çıkabilecek iş kaynaklı zararının tazmini de olabilir.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışıyorum. Girdiğim derslere imza atıyorum. Bu imzalarla devlet kuruma ödeme yapıyor.
Bu durumda devletten alınamayacak ödemeler için benden tazminat talep edebilirler mi?
Benim yaptığım işi kurumda bir başkası yapabiliyorsa yani boş derslerine benim dersler yazılırsa kurum gene de benden tazminat talep edebilir mi?
Ben istifa ettikten sonra yerime birini alırlarsa bu durumda tazminat hakları devam eder mi?
Alıntı:
matraxion rumuzlu üyeden alıntı
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışıyorum. Girdiğim derslere imza atıyorum. Bu imzalarla devlet kuruma ödeme yapıyor.
Bu durumda devletten alınamayacak ödemeler için benden tazminat talep edebilirler mi?
Benim yaptığım işi kurumda bir başkası yapabiliyorsa yani boş derslerine benim dersler yazılırsa kurum gene de benden tazminat talep edebilir mi?
Ben istifa ettikten sonra yerime birini alırlarsa bu durumda tazminat hakları devam eder mi?
Dediğim gibi,
sözleşmeyi belirlenmiş olan bitim tarihinden önce feshetmeniz nedeniyle uğradıkları zararın tazminini talep etme hakları doğar.
Ispatlayabildikleri zararlarını da ödemek zorunda kalırsınız.