Denetim Sanrası Asansör Eksiklikleri
Merhaba 5 yıldır ikamet ettiğim asansörü olan apartmanda Yöneticiyim.
Apartmanımızda kullanılmakta olan asansörümüz için muayene yapıldı ve kullanılması sakıncalı dendi.
Toplam eksiklerin maliyeti 3500 TL yi bulmakta. Bunu mütehitten yada asansör üreticisnden alma şansımız nedir?
Sonradan çıkan gizli kusurları talep etme hakkımız bulunuyor mu? :alala
Cevap: Denetim Sanrası Asansör Eksiklikleri
Asansörün ruhsatı var. Mütahit ve asansör firması size teslim etmiş. 5 yıl amortisman ömrünüde tamamlamış. Yönetmelikler değişiyor. Parçalar ekonomik ömrünü tamamlıyor. Bu nedenle bu masrafı siz karşılayacaksınız. Zaten her yıl bakım yaptıracaksınız ve her yıl az yada çok eksiklikler çıkacak. 3500 Tl ile kurtulacaksanız dua edin.
3500 yine çok iyi bir rakam. Bizim binadaki bütün asansörler değişti (8 adet). Birkaç yüzbin gitmiştir sanırım. Zira eski olarak sadece asansör boşluğu kalmıştı. Herşey değişti. Böyle yazdım ama, apartmanın başka gelirleri var, oturanlar olarak hiç para vermedik :) O gelirler olmasa ne olucaktı bilmiyorum tabi :)
Ben iki bloklu bir sitede oturuyorum. Site henüz 1 yılını doldurmadı. 2 asansör içinde ruhsat alınmış ancak ruhsatlarda muhtemelen usulsüzlük var. Yönetim MMO bilirkişi talep etti ve yapılan kontrol sonucu iki asansörde ciddi kusurlu hayati tehlike arz etmesi nedeniyle kırmızı etiket ile kapatıldı. Biz site olarak yaklaşık 20 bin tl toplararak asansörleyi yaptırdık. tüketici mahkemesine de mütahite dava açıldı. Muhtemelen davayı kazanacağımız görüşündeyiz.