Avukat Borcundan Dolayi Ev Haczi
Merhaba arkadaslar. Ben bursa da yasiyorum. Bir konu da fikrinize ihtiyac duydum ve bilgi sahibi oldugunuz icin size danismak istedim. Yaklasik iki sene once dedemden anneme ve diger kardeslerine ve anneanneme bir miktar miras kaldi. Binada ki daire sayisi ve mirascilarin sayilari ayni. Dayim kendine ait hissesini satti fakat annemin hissesini teslim etmedi. Bizde dava actik. Annem 62 yasinda ve avukatin burosuna gittiginde avukat kazanirasam 10 bin kaybedersem 6 bin tl ucret alirim diye bir kagit imzalatmis anneme. Bizim bundan haberimiz davayi kaybettigimizde oldu. Binanin alt kismi 2 daire fakat ust kismi 3 daire yani 6 buyuk 6 kucuk daire var. Dayilarim 4 buyuk daireyi aldilar 5. De anneannem oturuyor ve ustteki kucuklerde 2 tanesi daha anneannem kullaniyor kira aliyordu. Avukat tespite gittiginde en ustteki kucuk daireyi gostermisler ve davayi da kucuk daireyi alabilir yada tumden satis yapilip parasini alabilir seklinde sonuclanmis . O kucuk dairede de bir baska dayim oturuyor. Velhasil biz istedigimiz ve diger kardeslerin aldigi gibi buyuk daire alamadik ve simdi de avukat 7 bin istedi. Daha sonra da davayi calistigi bir arkadasi uzerinden icra mahkemesine verip + 2 bin tl ile 9 bin tl para talep etti. Simdi de kalan o kucuk dairenin tapusu olmamasina ragmen anneme dusen hisseyi satip parasini almakla tehdit ediyor. Ne yapmaliyim ?
Cevap: Avukat Borcundan Dolayi Ev Haczi
Avukatlar davayı kazansa da kaybetse de avukatlık ücretine hak kazanırlar. Sonuçta vekillerinin işini takip etmeleri yeterli. Ödenmeyen avukatlık ücreti için icraya verme hakkı da var. Örneklemek gerekirse; Bir doktor hastayı ameliyat eder, ücretini alır. Ama yaşatma garantisi veremez...