-
Video Embed
merhaba,
karışık bir konu ama mümkün oldugunca anlatmaya çalışıcam..
Bilirsiniz youtube dailymation vs vs bir sürü video sitesi var, ve bunları çogu embed kodu paylaşıma izin vermektedir.
Embed yapısında bir video paylaşım sitesi kurduk, Peki bu ne kadar mantıklı? Bu kopya içerik olarak devreye girmezmi?
Telif hakkı olan firmalar bireyler videoların başka platformlardada paylaşıldıgını görünce hakkımızda bir duyuruda bulunabilirmi?
Misal youtube video yükledik Araba videosu, bunu youtubedan embed alarak 100 farklı sitedede yayınladı. Yükleyen kişi telif hakkı olarak sizin siteye dava açtı, ve siteniz erişime kapatıldı.. Burdan arabadan kastım klipte olabilirdi ve ilgili nhakları koruyan firma dava açabilir.. Misal veriyorum.
Ayrıca youtube videolarını paylaşıma açarken sizde embed ile videoları yayınladıgınız için kopya içerik sıfatına girip markaya zarar veriyor durumuna düşebilirmisiniz.
Bunun ile ilgili örnek davalar mevcutmudur ? Yani ucu biraz karışık :) Hem paylaşıma izin veriyor hemde kopya içerikten marka zararı diyebiliyor.. Hem yayınlatıyor hemde yükleyene degil embed ile paylaşan siteye cezalar verilebiliniyor..
İnternet sitesinde embed kodu paylaşılarak yayınlanan bir video, hukuka aykırı içerik barındırırsa dava kime açılmalıdır?
Kabaca anlatmaya çalıştım ama degerleri yorumlarınızı bekliyorum