Senette tanzim tarihi var vade yoksa ne olur?
Öncelikle yardımcı olabilicek avukat arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.
benim iki sorum olucak bilgi kirliliği yaşamaktayım bu konularda
1. Tanzim tarihi olup vade tarihi yazılmayan bir senet icraya konulabilir mi ? (eğer konulursa vade tarihi tanzim tarihinden en fazla ne kadar geç atılabilir örnek verirsek
tanzim tarihi 01,01,2016 vade tarihi en geç ne zaman atılabilir.)
2. senette borçlu ve kefilin imzası vardır. borçlu nun üzerine kayıtlı mülk olmasına rağmen direk kefile gidilmişdir borç tanzimi için kefil bu durumdan nasıl kurtulabilir.
yardımlarınız ve zamanınız için teşekkür ederim.
Cevap: Senette tanzim tarihi var vade yoksa ne olur?
O ne biçim tanzim tarihi Allahınızı severseniz?
Engin bey o tenzim tarihi sadece ornekleme olarak soyledim soylede varsayabiliriz
01,01,2011 de olabilir bu sade bir orneklemedir benim merak ettiğim tenzim tarihi yazan senede vade tarihi atmadan icra konulabilirmi veya icra konulsa bile tenzim tarihi ile vade tarihi arasındaki fark ne kadar olabilir
yardımlarınız için teşekkürler
Vadesi olmayan senet görüldüğünde ödenir bunun için bir yıl içinde borçluya ibraz edilmelidir bu da noterden bildirmek veya bankaya vermek suretiyle olabilir ibrazdan sonra ödenmezse icraya verilebilir. Senette boş bırakılan hususlar anlaşmaya uygun şekilde sonradan doldurulabilir yani senedi veren atıyorum 3-5 ay içinde veya 1-2 sene içinde öderim demişse mesela ona göre bir vade yazılabilir anlaşmaya aykırı olarak doldurulmamalıdır mesela 1-2 sene sonra öderim idare et demiş siz bir ay sonraya vade yazıp işleme koymamalısınız.
cevabınız icin teşekürler engin bey
yani sonuç olarak icra takibi başlaması icin vade tarihinin konulması şarttır.
tekarardan teşekkürler