Yönetici toplantı düzenlemeden kat maliklerinin tek tek ayağına giderek karar imzalatıyor ve proje yapıyor ne yapabilirim?
Arkadaşlar, 14 bloktan oluşan site içerisinde, 30 bağımsız bölümü olan blokta oturuyorum, blok yöneticimiz kat mülkiyeti kanunu ve site yönetim planına hukuka uymayarak, tek su sayacından ferdi su sayacına geçiş işlemlerinde projeyi yapacak firmayı kendi bulmuş ve bunu dayatıyor.
Üstelik onun bulduğu firma daire başı yaklaşık 500 tl ye mal ederken biz kat malikleri yaklaşık 300 Tl'lik bir çok yazılı teklif aldık, yönetici toplantı yapıp kat malikleri kurulunda projeyi oylatmak ve onaylatmak yerine gerçek dışı yönlendirmeleriyle kendi bulduğu 500 tl'lik firmanın teklifini tek tek kat maliklerinin ayağına giderek imza attırıp kararı onaylatıyor.
Bizim bulduğumuz teklifle onun bulduğu teklif arasında daire başı 200 Tl fark var. Açıkça bizi zarara uğratıyor.Blokumuz 30 daireden oluşuyor, yönetici %51 imza aldım yaparım başlarım diyormuş. Tekli su sayacından ferdi su sayacına geçiş için aranan kat malikleri kurulu oy yeter sayı nedir? Birde toplantı yapıp karar alınmadan bizden habersiz bizim onayımız olmadan firmayı işe başlatırsa hukuken ne yapabilirim? Lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Cevap: Yönetici toplantı düzenlemeden kat maliklerinin tek tek ayağına giderek karar imzalatıyor ve proje yapıyor ne yapabilirim?
Aynı durum bizim sitede de mevcut üstatlar gereken yorumları yapacaktır. beklemedeyim
Cevap: Yönetici toplantı düzenlemeden kat maliklerinin tek tek ayağına giderek karar imzalatıyor ve proje yapıyor ne yapabilirim?
Harcama yapabilmek için kat mülkiyeti kanunu'na uygun olarak kat maliklerine çıkarılacak tebligatlar ile kat malikleri toplantısının usulüne uygun yapılması mecburidir. Kat malikleri kurulunu toplamadan usulüne uymayacak şekilde kapı kapı gezerek %51 imzayla alınan karar usulsüzdür ve yok hükmündedir. Ayrıca kat malikleri kurulu toplantısından çıkan kararların da bütün kat maliklerine duyrulması gerekir.
- - - Updated - - -
Ayrıca usulüne uygun olarak alınmayan kararların yok hükmünde olması nedeniyle bu karar içeriğinde kat malikine çıkarılan gider payını ödemeyen malikin itirazı üzerine icra takibi dahi yapılamamaktadır.
Toplantı usulüne göre yapılmamıştır. Olağanüstü toplantılarda bütün kat maliklerine tabligat yapmak gerekir. Bu gerçekleşse dahi toplantıdan sonra atılan imza yok hükmündedir.(Benim şahsi fikrim Acil durumlar için yapılabilir) zaten Tek tek dolaşıp aldığı %51 imzada yeterli değildir. Binanın su projesini değiştirebilmek için 4/5 oy gereklidir. İşletme projesi toplantıda görüşülüp onaylansa dahi toplantıya gelmeyenlere de tebliğ edilmelidir. 7 gün içinde iletme projesine itiraz edilirse işletme projesinin tekrar görüşülmesi gerekir.i
Teşekkür ederim arkadaşlar, zahmet olmazsa hukuki delil, dayanak belge konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum.