Borçlunun 3. kişilerdeki alacaklarına nasıl ulaşılır?
Herkese merhaba.
İnternette hiç bir şekilde bu bilgiye ulaşamadım.(veya ben bulamadım)
Şahıs firması sahibiyim ve birkaç banka ile ödeme sıkıntım var.
Yakın zamanda icra gelme ihtimali yüksek. İşyerim ofis şeklinde ve haciz yapılacak birşey yok. Ama internetten öğrendiğim kadarıyla alacaklı, borçlunun 3. kişilerdeki mal ve alacaklarına da haciz koyabiliyormuş.
Hiç bir müşterimde alacağım yok ama onlara icra dairesinden gidecek bir yazı ticari yönden beni çok sıkıntıya sokar. Şu an olmasa bile fırsat buldukça banka borçlarını ödemek istiyorum ve bu nedenle de işyerimi kapatmak istemiyorum. Kapatıp başkası adına açarak devam etme gibi bir seçenek var ama bunu yapmak istemiyorum. Yani icra dairesi müşterilerime ulaşamazsa devam etmek niyetindeyim.
Benim merak ettiğim bu alacakları (daha doğrusu müşterilerimi) yasal olarak nasıl tespit edebilirler? Eski faturalarıma el koymak ve vergi dairesinden istemek gibi iki seçenek geliyor aklıma ama bununla ilgili hiç bir bilgi yok.
Cevap: Borçlunun 3. kişilerdeki alacaklarına nasıl ulaşılır?
Evet o iki seçenek olasıdır.
Engin beyin olası dediği o iki seçenek gözümü korkuttu. Ve başka bir sitedeki benzer durumda olan muhasebecinin smmm odasından müşterilerini bulup hepsine haciz yazısı yollanması olayını okuyunca işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Artık yasal olarak 3. kişilerden bir alacağım yok. şimdilik.
cengaver bir avukatlık bürosu dedektif gibi takiplerde bulunup başımı dara sokarmı bilemiyorum. dosyalarda sağlam bürolara verilmiş.
Bu arada borçlarımın aylık ödemeleri de eklenerek ödenemez duruma geldi ve ipin ucu kaçtı.
Şu an için bir avukat ihtiyacım yok ama ihtiyacım olsa ve İstanbul'da olsam Engin Oğuz Beyden rica ederdim davamı takip etmesi için. Her türlü konuda buradaki her soruna bakan birisi benim dosyama da rahatlıkla bakar herhalde.
"bu konuyu avukatım Engin Oğuz Beyle görüşün lütfen" diye cevap vermek istiyorum birilerine. Tanırlar kesin :)
Sadece kendi kayıtlarından, hesabınıza nakit akışı olan işletmelere de gönderebilirler böyle bir yazıyı, alacağınız var-yok olduğuna bakmadan,
Öyle değil mi Engin bey :)