İstifaya zorlanma ve bunun ses kaydı?
10,5 Aydır bir Denizcilik firmasında çalışmaktayım. Personel müdürü kadro yoğunluğundan dolayı şuan seni işe gönderemiyorum diyerek istifa dilekçesi yazmamı istedi yazmayacağımı belirtip siz çıkarın işsizlik maaşı alırım dediğimde ise hakkında bir rapor tutarım hiç bir hak talep edemezsin ve işsizlik maaşı da alamazsın dedi. bu sözleri sarfederken telefonumla konuşmaların bir kısmını özellikle istifa etmezsem hakkında rapor tutarım işe gönderdim gitmedi gibi kısımları kayıt ettim. İzlemem gereken yol nedir? Beni işten çıkarması için elinde haklı hiç bir sebep yok ve şuan ücretli izindeyim. Ses kaydı bir işime yararmı?
Cevap: İstifaya zorlanma ve bunun ses kaydı?
Mobbing davası açabilirsiniz. Bu baskılar süreklilik arz ediyorsa. Şahidinizde varsa güzel olur. Fakat gizli ses kayıtları kanıt niteliği taşımıyor diye biliyorum. Tabiki emin değilim. Avukat abiler ablalar daha net cevap verecektir.
alkolsuz haklı benimde aynı durum başıma geldi avukatım bana uygulamadaki hukuk ile ideal hukuk farklı demişti ama kazanım elde ederken herşeyi delil olarak göstermen sorun olmaz önemli olan sözleşmenin niteliği banka hesap dökümleri sgk belgesi vs daha çok dikkate alınıyor burdan vurursan daha iyi olur...
Bugün arayıp iş akdimi fesih edeceklerini söylediler avukat ve noter kanalıyla fesih bildirgesini ileteceklerini benimde şirkete gelip imzalamamı istediler bende siz bana noter kanalıyla yollayın ben gelip imzalamayacağım zira hafta tatilleri, resmi tatiller, fazla çalışma gibi hakedişlerim var dedim personel müdürü de bana ben ihbar tazminatınızı ödeyeceğim işsizlik maaşı da alacaksınız sizin istediğiniz gibi çıkış yapıyorum gelin imzalayın demekte ısrar eder bende gelmeyeceğimi söyleyip noktalarım. Şuan itibari ile izleyeceğim yol ne olmalıdır?
Alkolsuz ve heaton-valve arkadaşlarım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Birde sormak istediğim bu tür iş davalarında avukat ücreti benim tarafımdan mı ödenmesi gerekir karşı taraftan mı alınır?
Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Avukat tutarda kazanırsanız avukatlık ücretlerini şirketiniz karşılar. Ama oda mahkemenin uygun gördüğü tutar olur. Eğer avukatla daha fazlasına anlaşmışsanız üstünü siz ödemek zorunda kalırsınız. İlla işten çıkaracaklarsa söyleyin sizi işten sebepsiz yere atsınlar. Tazminat alma hakkınız vs olur. Herhangi bir belgeye imza atmamanızı öneririm. Avukatınızın ışığında hareket edin. Üstüne dediğim gibi birde mobbing davası açın. Daha önce başıma geldi sen davayı kazan işten ayıramasınlar. Üstüne mobbing davasını kazan. Çalışmaya devam et. Ama o saatten sonra hiç birşey eskisi gibi olmuyor. En başta sizin tadınız kalmıyor. O ortamda bulunmak o insanlarla muhattap olmak istemiyorsunuz. Ama gamsız bir adamsanız ben işime bakarım diyosanız sonuna kadar diretin.