Maaşımın tamamına icra gelir mi ?
Ben Zonguldak'ta öğrenciyim. öğrenci apartında kalıyorum ve oraya 1,800 Tl borcum var. 6 aydır filan ödeyemıyorum banka işlem başlatıcakmış, icra heralde. ayrıyetten 2 aydır özel firmada çalışıyorum ama maaş alamıyorum.
İcra gelirse maaşımdan düşerlermi ? ama yatırmadılar daha.
faiz olurmu ? yani 1800 tl borç ne kadar olur ?
eğer maaştan düşerlerse tum aylığı alırlarmı ?
şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Maaşımın tamamına icra gelir mi ?
Maaşınıza haciz koyabilirler aylığınızın 1/4 ü haczedilebilir.
Kaldığınız apart, bankaya mı ait?
Yok özel apart bankaya ait değil. Faiz olurmu peki olursa ne kadar ?
Alıntı:
cansltrk rumuzlu üyeden alıntı
Yok özel apart bankaya ait değil. Faiz olurmu peki olursa ne kadar ?
Özel aparta olan borcunuz için banka nasıl işlem başlatabilir ki?
İşlem başlatacağız diyen banka ise eğer, bankaya olan başka bir borcunuz var demek ki..
Merhabalar, Malum bir çok kişi gibi bende bazı sorunlar yüzünden madurum, değerli bilgilerinize ihtiyaç duymaktayım, fikri olarak yardımlarınızı rica eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sorum şöyle;
1- Kredi kartı ve Kredi borçlarım var bu borçlarım yüzünden evime haciz gelir mi? Gelirse faturası adıma olmayan eşyalarımı haczedebilirlermi?
2-Bu borçlar yüzünden eşimin adına kayıtlı hesaptan para tranferlerinde haciz/icra işlemi olurmu?
3-Şuanda asgari ücretle bir işte sigortalı olarak çalışmaktayım işe yeni başladım, maaşımdan ne kadar kesilir?
4-Maaşımdan kesilmeye başlandığında bir kaç yere olan borçtan dolayı sırası ile mi kesilme olur yoksa birkaç yere aynı anda kesilmemi olur?.
Değerli bilgileriniz için ve vaktinizi ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla,