-
Ltd şirket borcu
merhaba,
sorunum ile ilgili net bilgiler alabilirsem çok sevinirim.benim bir ltd.şti'inden yaklaşık olarak 3-4 bin tl alacağım var.ihtarname çektim,cevap gelmeyince ardından icraya verdim ancak itiraz haklarını kullanıp itiraz ettiler.bende kendilerine dava açtım.Fakat şirket su anda tasfiye halinde ve hiçbir şekilde bir malı,mülkü,hesabı parası yok.ben davayı kazansam bile birşey alamayacağımı söylüyorlar.davalı ltd şti olduğu için şirket ortaklarına da şahsi bir dava veya bir icra açamıyormuşum.bu durumda davayı kazansam bile alacağımı alamayacağım gibi gözüküyor.bu konuda net bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirler ise çok memnun kalırım.şimdiden çok teşekkürler.
-
Cevap: ltd şirket borcu
Size söylenenlerde bir yanlışlık yok mahkemeden tedbiren şirketin tasfiyesinin durudurulmasını talep edin belki ordan biraz zorlanırlar.
-
engin bey çok teşekkür ederim.yani söylenilenlerde bir hata yok.peki tasfiyenin durdurulması talebinde bulunursam zorlanırlar demişsiniz, ama anladığım kadarı ile bu da bir çözüm değil herhalde.sadece süreci uzatıp onları huzursuz etmeye ve şirketlerinin kapanmasını uzatmaya yarayacak.
-
SGK ve vergi borçları gibi amme borçları hariç hiçbir alacak için ortak ve müdürlerin mal varlıklarına tedbir konamıyor. Şirketin mal varlığı mevcut değilse ve halihazırda tasfiyeye gidiyorsa bence boşuna uğraşmayın.
-
çok teşekkür ederim.sizlerden ve diğer bilgi sahiplerinden de aldığım bilgiler hep aynı yönde.Hatta işi daha da uzatırsam yaptığım masraflar da hep bana zarar olarak işleyecek.bu işi fazla uzatmanın bir anlamı yok gibi gözüküyor.bilgiler için tekrar teşekkürler.