Yürütmeyi durdurma savunmadan sonra
danıstay davamın son aşaması yürütmeyi durdurma savunmadan sonra denmiştir fakat şöyle bi durum var konusu adaylık süresi ıçınde meslekten çıkarma bu 57 maddeye göre olmuştur ve bunu anayasa mahkemesi iptal etmıştır bu şekilde birçok arkadaşım mesleğine geri dönmüştür benım anlamadığım yurutmeyı durdurmanın savunmadan sonra nıye verılmek ıstenmesı nıye uzaltılması bunun mart ayında resmı gazetede yayımlanan yasaya gore idarenin savunmasını almadan, atama ve nakil davalarında yürütmeyi durdurma kararı veremeyecek bununla bı ılgısı varmıdır cunku yd alırsam atamam olucaktır birde bu aşamadan sonra karar kaç ayda çıkabılır kusura bakmayın cok soru soru sordum şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Yürütmeyi durdurma savunmadan sonra
Aynen Mart ayındaki kanun değişikliğinden dolayı YD kararını ancak davalı idarenin savunmasını aldıktan sonra vereceklerdir diye düşünüyorum. Mühim olan YD kararı alabilmektir. Kararın çok zaman alacağını düşünmüyorum dosyanız öncelikli görüşülür.
uyaptan sms ıle bılgı aldıgımda gerekçeli kararın kaydetme ıslemi gerceklesti diyo ama daha savunma alınmamıs savunma alınmadan gerekcelı kararın kaydedılmesı sızce yurutmenın durdurulacagı anlamına mı gelir?
Demek ki savunma alınmış ve karar verilmiştir ancak sizin için müsbet mi yoksa menfi midir bunu sadece karar açıklanınca öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.
ama daha bugun sms ıle bılgı aldım hala davalı idarece savunma verilmemiştir diyor bu durumda savunma süresinin gecmis olmasına rağmen savunma vermemişlerdir ve danıştayda savunma süresinin gecmesinden itibarende gerekceli kararı kaydetmistir yani bunu mu anlamam gerekiyor :S bide bu kaydetme isleminden sonra sadece imzalar mı kalmıs oluyor o zaman mı acıklanıcak bıde bu durumda 2 hafta içinde kararı açıklarlar mı acaba k bakmayın cok soru sordum cevaplarınız için cok minettarım yardımcı oldunuz teşekkur ederim
Evet davalı idare süresi içinde savunma göndermemiş ise, mahkeme kararı almıştır. Gerekçeli karar alınmış görünüyor. Karar imzalanınca davalı idare ve size tebliğ olunur.
Çok yakında belki 2 haftadan daha kısa bir sürede karar sonucu UYAP'a işlenir galiba.
inş 2 hafta içinde kararı ogrenebılırım tekrar teşekkür ederim