Geç Yapılan Trafik Cezası Teblikatı
Merhabalar;
Benim 2 tane içinden çıkamadım sorum var yardımcı olursanız çok memnun olacağım,
Öncelikle eski aracıma ait gelen bir trafik cezası 2008 yılında ehliyeti var olduğunu bildiğim bir arkadaşıma aracımı verdim ancak şahsın ehliyeti yokmuş çevirmeye girmiş ve ceza yemiş bundan benim haberim vardı ancak hiçbir şekilde borcum çıkmadı ve bana ceza gelmedi, 05.11.2011 yılında aracımı sattım satış esnasında toplam 2400 lira civarı trafik cezası ve vergi borcu ödedim aracı temize çıkardım ve devrettim, ki vergi dairesinde kimliğim ile de sorgulama yaptırdığım halde borcunuz kalmadı dediler, geçen hafta e- devlet üzerinden vergi borcu sorgulama sayfasından borç sorguladığımda ceza gördüm ve hemen vergi dairesine koştum, ceza 2008 yılında yenmiş teblikat da aracı sattıktan bir gün sonra 06.11.2011' de verilmiş ancak teblikat bana ulaşmadı, vergi dairesi sonuca gidemiyor, trafik şubeye gittim trafik de bu ceza gözükmüyor, elimde toplu ödeme makbuzu mevcut ancak ödediklerimin içinde bu ceza varmı bilemiyorum, ve borç 2 katını geçmiş durumda faiz her ay işliyor bu konu beni hayattan soğuttu ne yapmalıyım ne olur fikirleriniz çok önemli.
Diğer sorunum ise 2 yıl önce yeni aldığım aracımla karayolunda bir aracın bana çarpması ile zincirleme kazaya karışmam ile başladı, aracımın onarımını yapan servis bana ikame araç hizmetinde bulundu ve verdiği araç ile çevirmeye girdim çevirmede aracın muayenesinin olmadığı çıktı ve araç bağlandı, sonuç olarak kimliğime 186 tl ceza yazılmış, iş yeri işletmecisine durumu ilettiğimde ödemeyi kendilerinin yapacağını iletmişlerdi ancak ödememişler ve ceza 2 katını aşmış durumda, bu konuyu biraz irdeledim ve işletmenin sağladığı ikame araçların şirkete ait olmadığı ve onarım işlemi bitmiş başka müşterilere ait olduğunu öğrendim, bu durumda iş yeri sahibini mahkemeye versem bir hak talep edebilirmiyim bir avukata ihtiyacım varmıdır kendim çözebilirmiyim, şimdiden verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Cevap: Geç Yapılan Trafik Cezası Teblikatı
Merhaba yok mu yardımcı olabilecek birisi?
Cevap: Geç Yapılan Trafik Cezası Teblikatı
Bana bir yol gösterseydiniz belki dün avukata yazdırdığım dilekçe için verdiğim 250 lira cebime kalacaktı, yinede sağolun sayın site yöneticisi rica etsem konuyu kilitleyebilirmisiniz gerek kalmadı...