Hastanede görev başında özel telefon görüşmesi yapan çalışanı fotoğraflamak suç mu
Merhaba,
Bugün bir olay yaşadım. Devlet hastanesinde gözüm için polikliniğe gittim danışmandan giriş yaptım sıramı bekledim. Bu sırada sıra sayacının bozuk olduğunu gördüm ve danışmaya gittim kendisinden kaç sıra olduğunu sordum ( Kayıt olurken cevap vermiştir) kendisi bana cevap veremeyeceğini telefon görüşmesi yaptığı telefonu göstererek belirtti. Sonra bende ısrarla tekrar sorunca "doktorlar bilir" diyerek cevap verdi. Kamusal bir alandan personelin davranışı sebebiyle hizmet alamadığım kanısına vardım. Önce vezneye şikayet edebileceğim bir kuruluş yada şikayet kutusu gibi birşey bulabilir miyim diye sordum. Fakat açık ve net cevap alamadım. Bunun neticesinde bayan hala telefonla konuşurken danışmanın fotoğrafını çektim.
Danışman bunu görür görmez koşarak yanıma geldi ve herkesin duyacağı bir şekilde "sen tacizci misin, salak, gerizekalı" dedi. Bende bayana telefon görüşmesi yapıyorsunuz bana kamusal alandan hizmet almamı engelliyorsunuz bunu kanıtlamak için ve Bimer'e şikayet etmek için fotoğrafınızı çekktim dedim. Kendisi bana por.. sitelerine vermediğiniz nereden bileceğim dedi. Güvenlik geldi kadın hala bağırıyordu polis çağırdı benden şikayetçi oldu. Bende kadından şikayetçi oldum. Bu sırada bir beyfendi bana gelerek" ben sana şahidim" sana nasıl bağırdığını gördüm dedi. Beraber ifade verdik karşılıklı şikayetçi olduk bende fotoğrafı delil olarak ifadeye ekledim. Kamusal alandan hizmet alamadığım ve bunu Bimer'e şikayet etmek için çektiğim fotoğraf bir suç olarak teşkil eder mi?
Kamusal alanda hizmet alamamak özel hayatın gizliliği mi?
Cevap: Hastanede görev başında özel telefon görüşmesi yapan çalışanı fotoğraflamak suç mu
Hiç mi bilen yok? Millet hizmet vermek yerine özel telefonuyla görüşme yapacak diye hizmet almam engellenmesi suç değil mi? Bunu fotoğraf olarak delil olarak kullanmak mı suç?