Cevap: Sebepsiz zenginleşme
Dava açarsa alma ihtimali var.
Sebepsiz zenginlesmenin olabilmesi icin nisanlanma olmasi lazim diye biliyorum avukat bey daha iyi bilir yine ama
Alıntı:
Osman39 rumuzlu üyeden alıntı
Sebepsiz zenginlesmenin olabilmesi icin nisanlanma olmasi lazim diye biliyorum avukat bey daha iyi bilir yine ama
Bunu yanlış anlamışssınız.
Nişan nedeniyle alınan hediyeler için özel hüküm var.
Bunun dışındaki hediyeler için ise genel sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanabilir.
Yani her iki durumda da geri istenmesi mümkün.
Konuya biraz itirazım var beni aydinlatirsaniz sevinirim.Nisan ve evlilik gibi durumlari kanun koruyor ancak siz genel hükümler dediginiz zaman kafama su takiliyor.Mesela dogum gunumde bana hediye gelen tisort pantolon ya da arkadasimla yemege gittigimde bana ismarladigi yemek de bir hediye bagis oluyor o zaman bu da mi geri istenebilir.
- - - Updated - - -
Yani arkadastan kastım akrabam olur dostum olur
Alıntı:
Osman39 rumuzlu üyeden alıntı
Konuya biraz itirazım var beni aydinlatirsaniz sevinirim.Nisan ve evlilik gibi durumlari kanun koruyor ancak siz genel hükümler dediginiz zaman kafama su takiliyor.Mesela dogum gunumde bana hediye gelen tisort pantolon ya da arkadasimla yemege gittigimde bana ismarladigi yemek de bir hediye bagis oluyor o zaman bu da mi geri istenebilir.
- - - Updated - - -
Yani arkadastan kastım akrabam olur dostum olur
Akrabanız olur, dostunuz olur, sevgiliniz olur, her kim olursa olsun,
ısmarlanan yemek, birlikte içilen kayve, doğum gününde hediye edilen t shirt , bakkaldan alınan gazoz, birlikte yalanan dondurma, enseye atılan tokat veya popoya atılan şaplak....
sebepsiz zenginleşme iddiasına konu olabilecek şeyler değildir.
Erdogan bey cok haklısınız ben de aynı görüsteyim ancak Yusuf beyin genel sebepsiz zenginlesme ile hediye geri isteme hakki var demesi kafami karistirdi.Arkadasin sordugu soruda sadece sevgililik söz konusu.Şöyle degerlendirdim acaba yolladigi parayi yanlislikla yollamis goruntusu verip bunu ispatlasa sebepsiz zenginlesme oluyor.Ya da aciklama kismina borç ibaresi yazmasi lazim.Diğer türlü haksiz bir fiil yok ortada sebepsiz zenginlesme icin cunku kendi hediye etmis kendi rizasi ile ve bunu düşününce çözemiyorum acaba ben mi yanlis anliyorum bu sebepsiz zenginleşmeyi hediye nisanlilik bozulunca geri istenebilir medeni kanunda bu var genel sebepsiz zenginlesme hukumleri nasil uygulanabilir.Erdogan bey ben bu konuyu daha once de actim hatirlamis olabilirsiniz yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Hangi arkadaşınıza hangi sebeple ne zaman ne hediye verdiğinizi ve hangi arkadaşınızdan ne sebeple ne zaman ne hediye aldığınızın kaydını tutmadınız mı şimdiye kadar yoksa?
Yani tabiki kaydı yok ancak 2 şahit olsa yeterli olmaz mi.
- - - Updated - - -
Beni aydinlatin baska bir sey istemiyorum 😂
Yusuf bey sizin de ne demek istediginizi cok merak ediyorum.Yorumlarsaniz sevinirim