Dolandırıcılık ve Agır Ceza Mahkemesi Hk.
Merhaba arkadaşlar.
Bundan yaklaşık 1 yıl önce bir kişiye aracımı sattım ama satış vekaletnamesini karşılıgında sattım. Güvence belli bir miktar nakit para onun adına kayıtlı bir arsanın vekaletnamesini ve bir miktarlık senet aldım. Sonra anladım ki bu adamlar dolandırıcı polise şikayette bulundum bu 2 kişi hakkında ögrendim ki önceden de aynı şeyden başkları belaya girmiş ama diğer kişiler hep alacak davası açmışlar adamlara. Ben onlara dava açmadım ama kamu benim adıma dolandırılıcılık adı altında dava açtı. Dava dün görüldü ben katıldım diğerleri gelmedi ve yakalama kararı verdi haklarında hakim ve bunlar arabayı bir şahsa satmış oda malen sorumlu gözüküyor du ama davaya katılmadı. Ben bu şahıstan da şüpheleniyorum davaya mecburen katılması gerekmiyor muydu?. Bu şüphelerim hakkında agır ceza mahkemesine dosyaya eklenmesi için bir dilekçe verebilir miyim. Ayrıca mahkeme masrafları bana kalır mı? Savcı iddianamesinde masrafların karşı tarafa yükletilmesini istemiş ama bana kalma ihtimali nedir? Ben müşteki olarak gözüküyorum davacı kamu? Yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler.
Cevap: Dolandırıcılık ve Agır Ceza Mahkemesi Hk.
Şüphelendiğiniz şahıs hakkında da işlem yapılması için dilekçe verebilirsiniz ceza davalarında masraflar ya sanığa ödettirilir ya da devlete bırakılır şikayetçiye bırakılmaz.