'Basit Yaralama' Adli Tıp raporuyla gerçek dışı şikayet
Ben bir ortaokulda öğretmenim. Bir öğretmen , bir sebepten dolayı öğretmenler odasında yüzüme çok sayıda yumruk vurdu.Bu olaya en başından bir öğretmen şahit oldu, sonrasında da başka bir öğretmen olayı gördü. Ben , burada belirtmek istemediğim özel bir sebepten dolayı rapor almadım ve polise şikayette bulunmadım. Fakat aynı gün içinde dilekçemi MEB içinde olay çözülsün diye vermiştim. Bana çok fazla sayıda yumruk atan 52 yaşındaki öğretmen olaydan 20 saat sonra Adli Tıp raporu alıyor ve raporda şöyle yazıyor:' Sol el ayasında bileğe yakın düzensiz açık mor ekimoz,sol el 3. parmakta ağrı ve hassasiyet mevcut ' Tüm rapor bu kadar. Üstelik olay 14.30 civarı olduğu halde rapora göre 15.30 civarı denilmiş. Yani olayın saati yanlış belirtilmiş.Soruşturma evresinde şahit gösterdiğim öğretmenlerden biri ' kimin kime vurduğunu görmediğini' belirtmiş.Diğer öğretmen ise gördüğünü doğru şekilde aktarmış :' Ben odaya girdiğimde suçlanan öğretmen altta, davacı olan öğretmen üstündeydi, onu kaldırıp ayırdım.' demiş.
Sormak istediklerim: 1. Olayın hiçbir şahidi ona vurduğumu söylemiyor. Tam tersine onun vurduğu anlamı güçleniyor. Bu durumda o raporun bana yaptırımı nedir ?
2. Adli rapordaki o açıklama ' yaralama ' olarak kabul edilebilir mi? Çünkü elinizi hafifçe duvara vursanız raporda yazılanlar gerçekleşir zaten.Bu kadar basit bir rapor , hukuk dilinde ne demektir ?
3. Olayın saati kesin kanıtlanabileceği halde; raporda ve şikayet dilekçesinde yanlış yazılmış. Olay saati 14.30 iken şikayet dilekçelerinin birinde 09.00 , diğerinde 15.30 yazılmış. Bu , hem raporu hem de dilekçeyi geçersiz göstermez mi ?
4. Ben ne yapmalıyım ?
Cevap: 'Basit Yaralama' Adli Tıp raporuyla gerçek dışı şikayet
Olayın üzerinden çok fazla zaman geçmediyse siz de savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Şikayetçi oldum. Olay 3 Mart 2014 tarihinde olmuştu, öğretmen gidip 16 Nisanda şikayetçi olmuş. Verdiğim bilgilere göre ne beklemeliyim ?
Hukukçu bir arkadaş, yukarda verdiğim bilgilerin adli karşılığını yazabilir mi ?