Telefonda hakaret şikayeti
Ben 16 yaşındayım ocak ayında ilk defa bir alkol tüketimim olmuştu bunun sonucunda telefonda birini arayıp küfür ettiğim öne sürülüyor ama hatırlamıyorum ellerinde konuşmanın kaydıda yok sizce böyle bi şikayet sonucu bi ceza alırmıyım yada ne ceza alırım yoksa dava düşermi çünkü edip etmediğimi bende bilmiyorum
Cevap: Telefonda hakaret şikayeti
Konuşma kaydıda yoksa nasıl ispat edecekler ?
İlk kez denemişin alkolü, bir daha denememen için büyük ders olmuştur.
Güzel kardeşim; bak kafan çalışıyor ve zekisin ki bilgi için buralara başvuruyorsun.Önce, kendini kaybedecek kadar içki bu yaşta yakışmaz hatta olmaz.Gençlik merakla öğrenir herşeyi.Tamam hoşgörülüyüz..Fakat dozu aşmayalım değil mi.Ya kendini bilmeden başka şeyler yapsaydın ne olacaktı.Seninle gurur duymak isteyen annen baban utanırlardı değil mi.Onlara bunu yaşatmak hoş olmazdı.Önce sizden söz alalım genç arkadaşımız.Dava açıldı mı.Bunu net söylerseniz daha doğru olur bilgi akışı.
evet şikayetçiler ve 1 temmuzda mahkeme var ve haklısın hayatımda 1 kez böyle bi hata yaptım onda da kötü sonuçlandı iyi bi ders oldu
Alıntı:
duygular50 rumuzlu üyeden alıntı
Konuşma kaydıda yoksa nasıl ispat edecekler ?
İlk kez denemişin alkolü, bir daha denememen için büyük ders olmuştur.
Konuşma kaydının olmaması ile ne alakası var? Konuşma kaydı olmayınca suç işlenmemiş mi oluyor?
Savcılık ilgili GSM operatöründen kayıtları isteyecek, ve konuşmaların kaydı yazılı olarak savcılığa gönderilecek.
Hakaret dolayısıyla para cezası alırsınız ve hakkınızda H.A.G.B. kararı verilir.
savcılıkça önceden dinlenme kararı vesaire yoksa.. herhangi bir konuşma kaydı tutulmaz (tutuluyorsa bile hukuka aykırı olarak tutulmuştur delil olarak kullanamazsınız. )
tutulan kayıtlar hangi numaranın nereyi aradığı süresi vesaire gibi bilgiler içerir bunlar istenebilir. lakin konuşmanın içeriğini GSM operatörlerinin herhangi bir ilam olmaksızın kayıt altına alması suç unsurunu oluşturur.
yaşınız gereği baro size zaten müdafi atamak zorunda... burada aldığınız cevaplar sağlıklı olmayacaktır. dosyayı incelemeden bilgi vermek ciddi yanıltmalara neden olur...
teşekkür ederim şimdi gsmde söylenen sözler istenemiyor ve normal kendilerinin bi ses kaydı yoksa etmişsem bile kanıtlayamazlar değilmi ?
baronun size atadığı avukatınızdan yardım alın... ilgili mahkeme kalemine giderseniz avukatınızın iletişim bilgilerini size vereceklerdir.