Polis aradı - ifade almamız lazım dedi
Kolay gelsin.
Daha önce evime polis gelmiş ve eşiniz şuan merkeze gelmesi gerekiyor demiş. bende devamlı şehir dışına çıktığımdan gidemedim. tekrar gelmişler ve eşimden tel nomu almışlar. bugün polis aradı. mahkemeden çağıyorlar dedi. bende benim mahkemelik işim yok dedim. eğer gelmezsen yakalama kararı çıkar dedi. bende sadece birisine alacak davası açtım. ve avukatım zaten takip ediyor dedim. olsa söylerdi dedim. belki askerlikle ilgili olabilir dedim hayır değil dedi. ben askerlik şubesini aradım ve yıl sonunda şubeye gideceğim dedim. askelikle ilgili değil dedi. ama pek inandırıcı gelmedi. dosya no ver dedim tamam yarın vereyim dedi. dosya no verise ulaşabilir miyim ne olduğuna. belki tanık vs olmuş olabilir miyim bir yerde.
Cevap: Polis aradı - ifade almamız lazım dedi
evet şahit vs.olmuş olabilirsiniz, e-devletiniz yok mu, bir davada taraf olmuş iseniz orda yazar herşey.
şahit gelmeyince de yakalama kararı çıkıyor bu doğru. e-devletten şahit olup olmadığınızı göremezsiniz ama,
en iyisi ifadeye gitmeniz.
ilginiz için teşekkürler. edevlette sadece alacaklı olduğum dava var. zaten bir avukat takip ediyor. başka hiçbirşey yok.
ama askerlik sorunum var. yoklama kaçağıyım. ondan olma ihtimali varmı. eğer öyleyse ne yapmam lazım. ve dosya no verecek bunu sorgulatma ikanım varmı. mesela herhangi bir avukata.
birde tanık vs olsam eve postayla tebigat gelmesi gerekmez mi.
Alıntı:
duygular50 rumuzlu üyeden alıntı
evet şahit vs.olmuş olabilirsiniz, e-devletiniz yok mu, bir davada taraf olmuş iseniz orda yazar herşey.
şahit gelmeyince de yakalama kararı çıkıyor bu doğru. e-devletten şahit olup olmadığınızı göremezsiniz ama,
en iyisi ifadeye gitmeniz.
dosya no verirlerse uyaptan kendinizde sorgulatabilirsiniz,
avukata sorup ne olduğunu öğrenmek daha ayrıntılı olur.
boşuna canınızı sıkmayın, büyük ihtimalle şahitsinizdir, tebligat gelmesi lazım elbette. belki size iletlmedi veya muhtarlık aldı vs. mümkün şeyler bunlar.
askerlik ise sorun gitmemem lazım. gidersem direk askerlik şubesine teslim ederler. şuan daha 3 yaş ve 11 aylık çocuğum var. 1 yıl en az gidemem.
Askerlikten kaçış yookkk, bence kaçmak yerine oturup uygun bi çözüm yolu bulmanız
daha faydalı olur, ayrıca darda kalana Allah yardım edermiş.
29 yaşını doldurduysanız çok yüksek ihtimalle askerlik.Bende çok zor bir dönemde gitmiştim yapacak bir şey yok.En son uygulama ile mesai saatleri içinde giderseniz direk şubeye teslim, mesai saatleri dışında giderseniz en kısa sürede(3-5 iş günü gibi bir şey) şubeye teslim olacağınıza dair belge imzalatılıp bırakılma şeklinde işlem yapılacaktır.
Ya imzalamazsam mesai saati dışında belgeyi. veya şöyle birşey yapsam. hangi savcılık veya mahkeme ise oraya gitmek istediğimiz söylesem telefonda bilgi veriyorlarmı. zaten dosya no vereceğini belirtti ama. ne dosyası o ayrı bir hengam.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
29 yaşını doldurduysanız çok yüksek ihtimalle askerlik.Bende çok zor bir dönemde gitmiştim yapacak bir şey yok.En son uygulama ile mesai saatleri içinde giderseniz direk şubeye teslim, mesai saatleri dışında giderseniz en kısa sürede(3-5 iş günü gibi bir şey) şubeye teslim olacağınıza dair belge imzalatılıp bırakılma şeklinde işlem yapılacaktır.
Eğer ki 5-10 günlük rapor alarak bunu şubeye fakslayarak ve aslını da posta yolu ile göndermeniz durumunda askerliğiniz bir celp dönemine kadar tehir edilir.Önceden öyleydi.1011 sayılı askerlik kanunu değiştiyse bilmiyorum.Sakın şubeye gitmeyin elinize tebliğatı tutuştururlar hemen askere sevk ederler.Üniversite mezun dururmunuz filan yoksa Devre kaybı olarak askere alırlar.
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer ki 5-10 günlük rapor alarak bunu şubeye fakslayarak ve aslını da posta yolu ile göndermeniz durumunda askerliğiniz bir celp dönemine kadar tehir edilir.Önceden öyleydi.1011 sayılı askerlik kanunu değiştiyse bilmiyorum.Sakın şubeye gitmeyin elinize tebliğatı tutuştururlar hemen askere sevk ederler.Üniversite mezun dururmunuz filan yoksa Devre kaybı olarak askere alırlar.
Her celp dönemi rapor alıp sürekli tehir edenlerden dolayı o uygulamada değişti.Polisin davetine gidilmese bile ilk otel konaklaması veya kolluk kontrolünde kayıtlardan askerlik şubeye teslim edilir.