İptal edilmiş telefona ait kayıtlar
Öncelikle merhaba. ismim Pınar. Bir sorum olacaktı. Uşakta yaşıyorum 2 avukata danıştım lakin tatmin edici bir cevap alamadım. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam da lütfen mazur görün.
2 Sorum olacak.
1- iptal olmuş bir cep telefonu numarasındaki konuşmalar. mahkemede delil olur mu? (şu anda numara arandığında böyle bi numara bulunmamaktatır diyor.Ayrıca avukatım konuşmaların değil msjların önemli olduğunu söylemişti. ama bir kaç siteye baktım olur diyor kafam allak bullak oldu.)
2- Eşim de çıkarıldığımız iş yeri usta başının usulsüz davranışları. Fabrika mallarını çalıp evine götürdüğüne dair başka insanların ses kayıtları var. bunlar mahkemede bizim yararımıza kullanılabilir mi? Benimle beraber işten çıkarılan bir arkadaşım bana şahit olabilir mi? (avukatım olamaz dedi, ama başka bir avukat olabileceğinin bu doğrultuda mahkemeyi kazanmamızın kesinleşeceğini söyledi. )
Lütfen yardımcı olun :(
Cevap: İptal edilmiş telefona ait kayıtlar
Alıntı:
bozkurtbozkurt rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhaba. ismim Pınar. Bir sorum olacaktı. Uşakta yaşıyorum 2 avukata danıştım lakin tatmin edici bir cevap alamadım. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam da lütfen mazur görün.
2 Sorum olacak.
1- iptal olmuş bir cep telefonu numarasındaki konuşmalar. mahkemede delil olur mu? (şu anda numara arandığında böyle bi numara bulunmamaktatır diyor.Ayrıca avukatım konuşmaların değil msjların önemli olduğunu söylemişti. ama bir kaç siteye baktım olur diyor kafam allak bullak oldu.)
telefon kayıtları derken telefondan yapılan ses kayıtlarını kast ediyorsanız. bunun delil olması için karşı tarafa sesi kayıt ettğinizi söylemeniz gerekir. Diğer türlü özel hayatın gizliliğine karşı siz suç işlemiş olursunuz.
Alıntı:
2- Eşim de çıkarıldığımız iş yeri usta başının usulsüz davranışları. Fabrika mallarını çalıp evine götürdüğüne dair başka insanların ses kayıtları var. bunlar mahkemede bizim yararımıza kullanılabilir mi? Benimle beraber işten çıkarılan bir arkadaşım bana şahit olabilir mi? (avukatım olamaz dedi, ama başka bir avukat olabileceğinin bu doğrultuda mahkemeyi kazanmamızın kesinleşeceğini söyledi. )
Lütfen yardımcı olun :(
konuyu anladığım için bir şey diyemem biraz daha açık yazabilirmisiniz?
şöyle anlatayım. iptal edilen telefon numarası daha önce savcılık izniyle dinlenmedi.numara kapanmadan önce açıkken görüşülen konuşmalar; şu an savcılıktan istenilirse bulunup delil olarak kullanılabilinir mi?
2. sorum ise. Uşak ta bir fabrikada eşimle beraber çalışmaktaydık. eşimde samsung s4 vardı bi program yüklemiş. konuştuğun her kişinin numarasını ve konuşmaları kaydediyor. olay ise şu. usta başımızı iş yeri mallarını çalarken gören arkadaşlarımız eşime telefonda bunları anlatmış. dolayısıyla program kaydetmiş. uşakta farklı farklı avukatlara başvurdum. Kimi bu suçtur dedi kimide çok güçlü deliller sakın kaybetme dedi. bu yüzden çok kararsız kaldık. Ve ayrıca. Ben Lumbaga hastasıyım eğilmem ve ağır kaldırmam yasak. bunu doktor raporumla usta başıma söyledim lakin bana "aile hekiminden aldığın rapor bir işe yaramaz. mal çuvallamaya kalkacaksın" dedi aramızda tartışma yaşandı bunu bütün fabrika gördü ve duydu lakin kimse şahit olmak istemedi işinden olmamak için. kısa bir süre sonra işten çıkarıldım. benim işten çıkarılma tarihimden yaklaşık bir hafta sonra bir arkadaşımda işten çıkarıldı ve bana şahit olmak istiyor. kimi avukat "menfaate girer olmaz" dedi. kimisi de " olur bana vekalet verin" dedi. inanın şaşırdım. kime inanmam gerekli. ? bana yardımcı olur musunuz? Ayrıca başlıkta yaptığım hata içinde affedin...
Alıntı:
şöyle anlatayım. iptal edilen telefon numarası daha önce savcılık izniyle dinlenmedi.numara kapanmadan önce açıkken görüşülen konuşmalar; şu an savcılıktan istenilirse bulunup delil olarak kullanılabilinir mi?
Savcılık kararı olmasız ise görüşme içinde görüşmenin kaydedildiği karşı tarafa bildirilmiş ise kayıt delil olur. Söylenmemiş ise delil olmaz. Bu yüzden bankalar sürekli olarak görüşmeleriniz kayıt edilmektedir derler.
Ama görüşme kayıt edilmediyse operatörler görüşme içeriğinin kaydını tutmazlar.
Alıntı:
2. sorum ise. Uşak ta bir fabrikada eşimle beraber çalışmaktaydık. eşimde samsung s4 vardı bi program yüklemiş. konuştuğun her kişinin numarasını ve konuşmaları kaydediyor. olay ise şu. usta başımızı iş yeri mallarını çalarken gören arkadaşlarımız eşime telefonda bunları anlatmış. dolayısıyla program kaydetmiş. uşakta farklı farklı avukatlara başvurdum. Kimi bu suçtur dedi kimide çok güçlü deliller sakın kaybetme dedi.
ilk sorunuza verdiğim yanıt geçerli fakat kimi durumda kayıtlar delil sayılmasa bile hakimin kanaatini etkileyebilir.
Alıntı:
bu yüzden çok kararsız kaldık. Ve ayrıca. Ben Lumbaga hastasıyım eğilmem ve ağır kaldırmam yasak. bunu doktor raporumla usta başıma söyledim lakin bana "aile hekiminden aldığın rapor bir işe yaramaz. mal çuvallamaya kalkacaksın" dedi aramızda tartışma yaşandı bunu bütün fabrika gördü ve duydu lakin kimse şahit olmak istemedi işinden olmamak için.
Bilgilendirme:
Aile Hekimleri rapor düzenleyebilirler mi?
Aile Hekimi sertifikasına sahip pratisyen hekimlerin rapor düzenleme yetkisi bulunmamaktadır.
Aile Hekimi uzmanları ise SUT hükümleri doğrultusunda uzman hekim raporu düzenleyebilirler. Ancak düzenledikleri bu raporları Toplum Sağlığı Merkezi Başkanına onaylatmaları gerekmektedir.
http://www.istanbuleczaciodasi.org.t...page=duyurular adresinde bulduğum bilgi bu kadar. SGK'yı arayarak detay bilgisi alabilirsiniz.
Alıntı:
kısa bir süre sonra işten çıkarıldım. benim işten çıkarılma tarihimden yaklaşık bir hafta sonra bir arkadaşımda işten çıkarıldı ve bana şahit olmak istiyor. kimi avukat "menfaate girer olmaz" dedi. kimisi de " olur bana vekalet verin" dedi. inanın şaşırdım. kime inanmam gerekli. ? bana yardımcı olur musunuz? Ayrıca başlıkta yaptığım hata içinde affedin...
Şahit olabilir ama 1 hafta sonra işten çıkarılan biri için hakimin şahitliğini ne kadar dikkate alacağı tartışılır.
Teşekkürler detaylı anlatımınız için. benim için ilk sorum çok mühimdi. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederm