Tanıma yapılan çocukların kütükten silinmesi
merhabalar nikahsız eşten olan iki çocuğumu tanıma yaparak nüfusa kayıt ettirmiştim.daha sonrasında başka biri ile evlilik yapınca çocuklar beni istemiyorlar yaşları 18 ve 19 olan bu çocukları kütüğümden sildirebilirmiyim daha öncesinde annelerinin soyadını taşıyordular şimdi tekrar o kütüğe dönmek istiyorlar baba hanesinde benim adımı istemiyorlar bu konuda ne yapılabilir. bende bana bu kadar hakaret eden çocukları istemiyorum.bu konuda hangi mahkemey danışmalıyım saygılarımla
Cevap: Tanıma yapılan çocukların kütükten silinmesi
Öyle bir olanak yok tanımadan geri dönüş yok yani neseplerini red edecek olsanız dna testi ile sizin çocuklarınız olduğu gene tespit edilir olmaz yani o iş. Genç onlar çocukla çocuk olmayın vardır mutlaka onları kazanmanın bir yolu gerekirse psikolog desteği alın.
engin bey her yolu denedim fakat sonuçsuz 18 yaşında oldukları için sürekli bunu kullanıyorlar.konuşmak için defalarca gitmeme rağmen karakola şikayet edip biz kendisini istemiyoruz diyerek şikayet ettiler karakoldada çocuk reşit görüşmek istemezse görüşemezsiniz dendi aile mahkemesine başvurup velayet davası açın denildi ancak o zaman görebilirsiniz fakat ben dava açsam neye yarayacakki çocuklar istemiyorlar peki benim merak ettiğim bu soyisim değişikliliğini kendileri yapamıyorlarmı ki bana haber gönderiyorlar
18 yaşını doldurmuş kişinin velayeti olmaz o artık reşit olur görüşmek için zorlayıcı bir mevzuat yoktur. Soyadlarını değiştirebilirler çok istiyorlarsa bunu siz yapamazsınız zaten dilerlerse kendilerine bir baba bulup evlat edinme davası da açabilirler o zaman baba adı da değişebilir.
engin bey çok tşk ederim sağolun