Cevap: tatil günlerinde çalışma
Öncelikle Merhaba..
Konuyu dağıtmak değil maksadım ama daha düne kadar aramızda olan ve onlarında bir denetleme(me) mekanizması olan iş güvenliği uzmanlarının görememezliğinden ve işyeri sahibinin baskısından oluşan oluşan hatalar zincirinden kaynaklanan elim olayda 301 tane maden işçimiz şehit olmuştur.Benim merak ettiğim konu şudur ki bu devlet denetleme mekanizmasınında denetlenmesi gerektiğini ne zaman anlayacak.İşçi bu şartlarda da olsa zor bulduğu bu işin kıymetini aman yılanın başı ben olmayayım düşüncesi ile sesini çıkartamasının iş sahibi o kadar can kaybından sonra ekranda çıkıp iki gözyaşı dökerek m ödeyecek.Bugün 19 mayıs,1 mayıs,23 nisan 1 ocak falan filan evet çalışıyoruz ne fazla mesaimiz ücretlendirilecek nede çalışıyoruz diye sesimiz çıkacak ta ki içimizden birinin senin benim veya onun ekmek parası kazanma yolunda ocağına ateş düşene kadar........
YETER ARTIK DEVLET İŞÇİ YARARINA KARAR ALIRKEN DENETLEME MEKANİZMASINI DA EN ÜST DÜZEYDE KURSUN...
Not: Alo 170 ne işe yarıyor demeyin orada yapılan tüm işlemlerde TC kimlik numarası ile başlanıyor...
Cevap: tatil günlerinde çalışma
ya gerçekten yardım istiyorum kimse benim sorumu cevaplamayacak mı?
Cevap: Tatil günlerinde çalışma
Alıntı:
janus rumuzlu üyeden alıntı
Bir sorum olacak size ben özel bir firmada personel şefiyim ve 19 mayısta çalışıyorum.imalatta çalışan personelimize 2 kat ücret uygulanırken büro elemanlarına uygulanmıyor,işverenimiz yönetim ve büro elemanlarını tatil günlerinde çalışsalar dahi normal ücretlendirmeye tabi olacağını söylüyor.bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?
aynı durumda bende karsı karsıyayım. Eğer yanlışım varsa düzeltin beni bildiğim kadarıyla resmi tatillerde çalıştığında 2 yevme işlemesi gerekiyor değil mi? bende sizin gibi normal ücretlendirilmeye tabi oluyorum.
Cevap: Tatil günlerinde çalışma
Mevcut iş kanununa göre,
genel tatil günlerinde çalışma olmamasına rağmen o güne ait ücret ,aylık ücret içinde ödenmekte yani genel tatil günleri çalışılmadığı için bir ücret kesintisi yapılmamaktadır.
Resmi-genel tatil günlerinde çalışıldığında ise o gün için 1 günlük ücret daha ödenmesi gerekir.
( aylık ücret içinde o gün ücreti +çalışıldığı için +1günlük ücret ile 2 günlük ücret ödenmiş oluyor )