K.K.T.C ehliyet süresi bitmiş ehliyete ceza ( 36. maddeden) ?
merhaba arkadaşlar. benim Kıbrıstan aldığım ehliyetim var süresi dolmuş durumda 3 yıldır tc de kullanıyorum sayısız çevirmeye girdim fakat geçtiğimiz günlerde bir memur ben sana ceza yazacam diye tutturdu sordu soruşturdu en son 36. madde "ehliyetsiz araç kullanma" dan 1460 lira ceza yazdı. Ertesi gün trafik bölgeye gittim süresi geçmiş ehliyetimi tc ehliyetine çevirmek için başvuru yaptım ki oradaki memur süresi geçmiş bizi ilgilendirmez çevirebilirsin diye 3 defa cevap aldım. Bu durumda ceza ile ilgi tavsiyeniz nedir yada böyle bir hakları var mı, ehliyetin süresi bitmiş olana ehliyetsiz araç kullanma diye bir madde yok çünkü türkiyede ehliyette süre yok. yorumlarınızı tavsiyelerini bekliyorum çok teşekkürler.
Cevap: K.K.T.C ehliyet süresi bitmiş ehliyete ceza ( 36. maddeden) ?
Türkiye dışından alınan ehliyeti 1 yıl içinde TC ehliyetine çevirmezseniz, 1 yıl sonunda araç kullanamazsınız.
Turkiye de ehliyet süresi yok ama yabancı ehliyetler için bir kullanım süresi var ve siz o süreyi geçirmiş durumdasınız
kıbrıs ehlıyetimin süresi bitti diye türkiye'de hiç mi kullanamam bu konuda bilginiz var mı neticede kıbrısa sadece para vererek uzattırıyorsun pasaport gibi ? ayrica çevirmek için başvuru yaptıgımda memur süresinin bitmesi bizi ilgilendirmez çevirebilirsin demişti.
Türkiye ye giriş yaptıktan sonra 1 yıl kullanabilirsiniz kıbrıs ehliyetinizle, çıkış yapar tekrar girersiniz, gene 1 yıl kullanırsınız.
Merhaba, konuyla alakalı ne sonuca ulaştınız. Benim başımada aynı durum geldi. Ehliyetsiz muamelesi görüp 1698TL ceza yazdılar. Araba eşimin olduğu için eşimede ehliyetsize araba vermekten 1698TL yazdılar. Toplam 3396TL oldu. Aynı şekilde çok çevirmeden geçirdiler. Farketmedik tarihinin geçtiğini. KKTC'de olsak 200TL gibi bir cezası var süresi geçmiş ehliyetle dolaşmanın.