Online oyun bilişim suçu geldikçe geliyor
Merhabalar öğrenci evinde yaşıyoruz 4 kişiyiz online karakter hırsızlığından habire kağıt geliyor ifade için ne yapacağımızı bilmiyoruz şuana kadar 4 defa geldi ayrı ayrı davalar şüpheli olarak gözüküyoruz internetin adına olduğu arkadaşımız uyuyamaz oldu birine ifade veriyoruz diğeri geliyor polis en son ifadeye çağırdığında sorduk kaç tane daha gelecek diye ? bize verdiği cevap: bilişim suçları böyle birden çok suçsa üst üste gelmez ifade verirsin diğeri gelir dedi
1. Bizim yapmadığımızı nasıl ispat edebiliriz ip bizi gösteriyor
2. cezayı ertelemek gibi birşey var fakat birden çok dava var sabıkam temiz mesela 1.den suçlu çıktım ertelettik 5 yıla kadar suç işlememek kaydıyla geçmişteki suçlar açıklanırsa bu 5 yıla dahil olurmu yoksa direk hüküm mü yeriz yani geçmişte ne kadar suç olursa olsun gelecekte mi 5 yıla kadar suç işlememiz gerekir?
3. daha kaçtane suçlama olduğunu nereden öğrenebilirim finallerim var,polisle ifade vermeye gitmekten bıktım şimdiye kadar 4 tane geldi 2 tanesinden kovuşturma çıktı nasıl bir yol izlemem gerekir ?
4. Diğer 2'sinden suçlu çıkarsam ne gibi ceza alırım karşı tarafların ifadeleri hep şu şekilde 3000 4000 tl lik karakterim çalınmıştır işte hesap isimleri felan yazıyor savcı söyledi bana karşı tarafla anlaşmaya gidersem davayı geri çekme şansları var mı ?
5. Lütfen yardımcı olun öğrenciyim geçim sıkıntısınımı dert edeyim derslerimi şimdide bunumu psikolojim allak bullak oldu
Cevap: Online oyun bilişim suçu geldikçe geliyor
İp numarası adres gibidir. demek ki bu soygun işleri sizin modeminiz aracılığı ile yapılıyor siz veya arkadaşlarınız yapmasa bile (kesin değil) alt komşu üst komşu ya da yan komşu bedava internetten bu işleri yapıyor olabilir. Sorumlusu siz olursunuz modemin şifre güvenliğini sağlayamadığınız için..
Cevap: Online oyun bilişim suçu geldikçe geliyor
peki alacağım ceza nedir suçlu çıkarsam lütfen biri yardımcı olabilir mi temyiz alırsam bir tanesinden diğerlerinden de suçlu çıkarsam cezamı yerim yoksa onlar eski dava diye dahil olmazmı ?