İnternet üzerinden Reklam ile Vergisiz, Dükkansız, Kayıtsız Çalışanları şikayet etsek kime edebiliriz?
Merhabalar değerli arkadaşlarım,
Ankara'da bulunduğum sektörde internet üzerinden (google adwords reklamları) aracılığı ile reklam yayını yaparak reklam metinlerinde belirtmiş oldukları telefon numaralarına müşterilerden çağrı alıp çalışanları nereye şikayet edebiliriz? Bu şahısların herhangi bir dükkanı yok, ev-ofis şeklinde de çalışmıyorlar, vergi kayıtları da yok kısaca hayali bir işletme üzerinden sadece reklamlar aracılığı ile müşteri ile temas kurup emeklerini satıp para kazanıyorlar. Ancak sektörde asıl bu işi yapanların itibarı bu şahıslar sebebiyle zedeleniyor.
Şöyle ki bu şahıslar müşterilerden fazla ücret talebinde bulunuyorlar, işlerini usulüne uygun yapmıyorlar ve doğal olarak kısa süre sonra müşterinin şikayeti tekrar ediyor ve o kaçak olarak çalışan şahsa ulaşıp şikayetini dile getirmek istediğinde o kaçak olarak çalışan şahısa ulaşamıyorlar. Bu sebeple sektörümüze '' korsan '' sıfatı da girmiş oluyor. Müşterilerin bizlere de güveni sarsılıyor.
Biz bu şahısları nasıl şikayet ederiz? Nereye şikayet ederiz? Ek olarak belirtmek istiyorum şikayet ettikten sonra benim şikayet ettiğim anlaşılmamalı, böyle bir şey mümkün mü?
Cevap: İnternet üzerinden Reklam ile Vergisiz, Dükkansız, Kayıtsız Çalışanları şikayet etsek kime edebiliriz?
Emniyetin mali şubesine, maliyeye ihbarda bulunabilirsiniz.
Cevap: İnternet üzerinden Reklam ile Vergisiz, Dükkansız, Kayıtsız Çalışanları şikayet etsek kime edebiliriz?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Emniyetin mali şubesine, maliyeye ihbarda bulunabilirsiniz.
Maliye şikayet hattı olan 189 aracılığı ile yaptığımzı ihbarın kabaca tasviri '' dükkanı yoksa biz ilgilenemeyiz, savcılıktan şikayet edin suç duyurusunda bulunun '' bu manaya çıkan bir söylemde bulundular malesef çok şaşırdım. Emniyetin mali şubesine şikay ettiğim takdirde ilerleyen süreçte benlik bir durum söz konusu olur mu peki Sayın Av.Engin Oğuz
Sorunumun çözümünde yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Kimliğinizin gizli kalmasını istediğinizde sizlik bir şey olmaz zaten kendileri de bakıp tespit edeceklerdir ilgili siteleri linkleri vs.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kimliğinizin gizli kalmasını istediğinizde sizlik bir şey olmaz zaten kendileri de bakıp tespit edeceklerdir ilgili siteleri linkleri vs.
Tekrardan çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için :)