7 günde cayma hakkı yokmuş?
Arkadaşlar hem net üzerinden hemde showroom'undan bilgisayar ürünleri satan bir mağazanın, showroom'undan bir ürün aldım. Ürün bozuk çıktı. Götürdüğümde 7 gün cayma hakkının sadece net üzerinden olan alışverişlerde olduğunu, mağazadan görerek alınan ürünlerde geçersiz olduğunu, ürünü beğenmediğim için değiştiremeyeceğimi, ancak bozuk olduğu için ürünün markasının servisine benim yollayacağımı söylediler. Kendilerinin yapabilecekleri sadece bu kadarmış. Yani bozuk olarak alıp kendileride servise yolamıyor, değişirmede yapmıyorlar. Bu bilgi doğru mudur? Başka bir hakkım yok mudur? zira ürün 39 liralık bir mouse, servisi ümraniyede, ben şişlideyim, kargo falan filan hiç uğraşamam, değiştirebilirsem değiştiricem, yoksa çöpe gidicek.
Cevap: 7 günde cayma hakkı yokmuş?
Size verilen bilgi doğrudur
Verilen bilgi tam olarak doğru değilmiş, zira garanti belgesindeki kurum ürünü direk almıyor, satın alınan firma aracılığı ile ancak alıcaklarını söylediler. Satın aldığım firmada tam tersini söylüyor.. ilginç..
Değiştirme için teknik servise vermeniz ve teknik servisin kontrolu sonrası tamirinin mümkün olmaması durumunda değiştirirler, normal olan da budur.
Tamirinin mümkün olmaması?
Tamiri çok basit bir şekilde mümkün olsa bile "Ayıplı mal" durumunda değil mi yeni satın alınmış mal?
Sorun şu; aldığım yer garanti belgesinde yazan ithalatçı firma ile irtibata geçmemi söylüyor, ithalatçı firma ise, direk son kullanıcıdan ürün almadıklarını, aldığım yer aracılığı ile ancak ürün aldıklarını söylüyor. Aldığım yer bana çok yakın, ithalatçınında servis noktası (ümraniye dışında da yeri varmış) çok yakın. Hatta aralarında 1 km var yok. Bir ara gidip ürünü aldığım yere tekrar vermeyi deniycem, alırlarsa alırlar almazlarsa gözlerinin önünde kendi çöplerine atıp gidicem.
Günümüzde ticaret öyle bir hale geldiki, ürün alırken internetten almıyım, elden alıyım daha içime siner diyorsunuz ama netten aldığınızda çok daha fazla haklara sahipsiniz (7 günde iade). Elden alındığında görerek alındığından cayma hakkı yok. Ürünler açılamayan kapalı kutularda, görerek almak denemez buna. Ayrıca 100liralık ürünü 2 taksit yapmak istiyorsunuz, vade farkı, 9 taksitte ise yok. Peşin almak bile avantajlı değil artık.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Tamirinin mümkün olmaması?
Tamiri çok basit bir şekilde mümkün olsa bile "Ayıplı mal" durumunda değil mi yeni satın alınmış mal?
Haklısınız,
ayıplı mal olduğunu kim tesbit edecek, satın alan mı, satan mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız,
ayıplı mal olduğunu kim tesbit edecek, satın alan mı, satan mı?
"Tamiri mümkün değilse" sözünüze takıldım ben. Tamiri mümkünse alındığında arızalı olan ürün tamir edilip mi verilecek?
Asıl önemlisi arızalı olduğu nasıl tespit edilecek? Alıp bilgisayara bağlayıp bakınca sorunsuz gözüküyor, ama sorun 10-15 dakka kullanımdan sonra, daha doğrusu 10-15 dakikada bir kendini gösteriyor. 3 ihtimal var;
1-bilgisayara takacak, "sağlam bu" diyicek geri gönderecekler.
2-bilgisayara takacak, "sağlam bu" diyicek ama bana onarıldı diye geri gönderecekler
3-bilgisayara takacak, "sağlam bu" diyicek ama yinede değişi iade olarak gönderecekler.
Ki bunlar önemli değil, ne satan firma, ne ithalatçı almıyor ürünü :)